sluiten
Home Actueel
Veel mensen sluiten hypotheek over
Blog

Veel mensen sluiten hypotheek over

Terwijl het aantal verstrekte hypotheken aan starters en doorstromers daalde, steeg het aantal ‘oversluiters’ in 2018 juist flink. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau IG&H. Ook ik houd me geregeld bezig met vraagstukken, waarbij het verstandig kan zijn de hypotheek over te sluiten. Zo ook bij een doorstromer die wij onlangs adviseerden. Zij heeft nu een lagere rente en ging aflossen tegen lagere maandlasten! Van een aflossingsvrije hypotheek naar een annuïteitenhypotheek. Hoe dit precies zit? Ik leg het je uit!

Laatst gewijzigd

woensdag 3 april 2019

Waarom je hypotheek oversluiten nu interessant kan zijn?

We genieten al een tijdje van lage rentestanden. Dit betekent dat als je jaren geleden een hypotheek hebt afgesloten de kans aanwezig is dat dit tegen een veel hogere rente was. Is dat het geval, dan kun je nu kiezen voor een nieuwe geldverstrekker, waar de rente lager ligt. En een lagere rente betekent vaak lagere maandlasten. Let er wel op dat het oversluiten van een hypotheek ook geld kost. Daarover lees je hier meer.

Oversluiten naar een andere hypotheekvorm

De klant had een aflossingsvrije hypotheek. Zij betaalde maandelijks dus alleen rente en loste niets af. Tijdens het proces van oversluiten hebben we ook gekeken naar de mogelijkheden om de hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekvorm: een annuïteitenhypotheek. Nu betaalt ze én af op de hypotheek zodat ze aan het einde van de looptijd zonder schulden zit en dat tegen lagere maandlasten.

Nieuwsgierig of oversluiten ook interessant is voor jou?

Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren