sluiten
Home Actueel
Artikel AM Web: Hypotheek Visie komt met Hypotheekbelofte
Nieuws

Artikel AM Web: Hypotheek Visie komt met Hypotheekbelofte

Hypotheek Visie lanceert de Hypotheekbelofte: een rapport met een bij meerdere geldverstrekkers gecheckt maximaal hypotheekbedrag. De adviesketen wil huizenkopers daarmee meer zekerheid geven tijdens het biedingsproces.

Hypotheek Visie

zondag 3 februari 2019

De Hypotheekbelofte is een rapport waarvoor huizenzoekers online persoonlijke gegevens aanleveren over hun inkomenssituatie. Een financieel expert rekent hiermee een maximaal hypotheekbedrag uit en checkt dit bij meerdere geldverstrekkers. Binnen twee werkdagen krijgt de klant een rapport met wat hij kan lenen en welke maandlasten daarbij horen.

Sterk middel

Hypotheek Visie wil hiermee inspringen op de krappe woningmarkt, waarop huizenzoekers geregeld een woning aan hun neus voorbij zien gaan. De klant weet met de belofte precies in welke prijsklasse hij een nieuwe woning kan zoeken, aldus directeur Raj Singh. “Hij heeft met het rapport ook een sterk middel in handen tijdens het biedproces. Hij kan aan de verkopende partij laten zien dat hij de woning ook daadwerkelijk kan betalen. En die zekerheid is heel wat waard in de huidige markt.”

Een rapport is drie maanden geldig en kost € 99 voor starters die nog geen woning op het oog hebben. Doorstromers die al wel hun droomhuis kennen, betalen het dubbele. Als de geldigheid verlopen is of als de financiële situatie van de koper wijzigt, biedt Hypotheek Visie binnen een jaar na aangifte één gratis update.

Financieringsbelofte Florius

Een halfjaar geleden bracht Florius de Financieringsbelofte op de markt. Huizenzoekers krijgen van de geldverstrekker een volledige geaccepteerd hypotheekaanbod nog voor ze een onderpand hebben. Is het huis gekocht, dan hoeft alleen de waarde daarvan nog getoetst worden, maar die verandert het aanbod niet. De ABN Amro-dochter wil net als Hypotheek Visie stress wegnemen bij huizenkopers.

Eerste publicatie door Paul de Kuyper op 13 feb 2019

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren