sluiten
Home Actueel
Is jouw tuin toe aan een metamorfose?
Blog

Is jouw tuin toe aan een metamorfose?

Een fantastisch huis met een rommelige tuin. Het komt vaak voor. Zo ontdekte ik toen ik in gesprek ging met een klant. Door de verhitte woningmarkt heeft mevrouw meer dan de vraagprijs betaald voor haar droomwoning. Hierdoor had zij geen budget meer om ook de tuin naar haar zin te maken. Of was er toch meer mogelijk dan ze dacht? Ja, er was wel degelijk meer mogelijk. We hebben er samen voor gezorgd dat mevrouw dit voorjaar heerlijk geniet van het zonnetje op haar eigen terras. Dit dankzij een verantwoorde extra financiering.

Laatst gewijzigd

donderdag 4 april 2019

Verbouwing van je tuin meefinancieren

Heb jij groene vingers? Dan stroop jij zelf de mouwen op om je tuin eens goed onder handen te nemen. Of je schakelt een professional in. Met een veranda, antraciete tegels en kleurrijke planten vrolijk jij je tuin op. Dit betaal je van geld dat je gespaard hebt. Heb je het geld niet op je rekening staan, dan kun je een tuinverbouwing ook op een andere manier financieren. Zo kun je kiezen voor een tweede hypotheek. Of je hoogt je huidige hypotheek op, indien dit financieel mogelijk is. Bij het aanvragen van een financiering voor je tuin wordt er gekeken naar je inkomenssituatie en naar de marktwaarde voor en na de opknapbeurt. Nog even voor de duidelijkheid: tuinmeubilair zit hier niet bij inbegrepen en kun je dus niet meefinancieren.

Rente die je betaalt is aftrekbaar

De rente die je betaalt over de lening die je hebt afgesloten voor de verbetering van je tuin is aftrekbaar. Hiervoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek afsluiten. Ook je tuin opknappen? Een hypotheekadviseur kan je meer vertellen over de financiële mogelijkheden en voorwaarden. Maak hier een afspraak met een financieel adviseur bij jou in de buurt.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren