sluiten
Home Actueel
Kan jouw tuin een opknapbeurt gebruiken?
Blog

Kan jouw tuin een opknapbeurt gebruiken?

Met dit mooie weer vind ik het fijn om na het werk lekker in de tuin te eten en tot rust te komen. De afgelopen dagen lukte dit aardig goed. Alleen door de plotselinge regenbuien ben ik soms genoodzaakt om naar binnen te vluchten en de tuinkussens heel vlug op te bergen. Ik bedacht me hoe fijn het zou zijn om een overkapping te hebben. Ook heb ik zelf niet echt groene vingers, waardoor mijn tuin best een opknapbeurt kan gebruiken. Hoe ga ik dit betalen? Dit kan natuurlijk met spaargeld. Maar wist je dat je een verbetering van je tuin vaak ook kunt financieren met een (extra) hypotheek?

Laatst gewijzigd

vrijdag 1 juni 2018

Nieuwe tuin financieren

Wil je graag je tuin renoveren of een nieuwe tuin aanleggen, dan is dit vaak een grote klus. Meestal kost het ook veel geld. Als je het geld niet op je rekening hebt staan, dan zijn er andere opties om een nieuwe tuin te financieren. Net als bij een verbouwing kun je eventueel een tweede hypotheek afsluiten of je bestaande hypotheek verhogen. Bij het aanvragen van zo’n financiering zal een geldverstrekker kijken naar je inkomen en naar de marktwaarde voor en na de opknapbeurt. De aanpassing van je tuin kan je huis zelfs meer waard maken.

Hypotheekrenteaftrek

De tuin is net als de woning een onroerend goed. Een nieuwe tuin valt daarom onder woningverbetering en dit levert een aantrekkelijk belastingvoordeel op. De hypotheekrente die je betaalt over de extra lening voor je tuin is namelijk aftrekbaar van de belasting. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je een annuïteiten- of een lineaire hypotheek afsluiten. En het geld moet uiteraard daadwerkelijk besteed worden aan de verbetering van je tuin.

De geldverstrekker plaats het geld hiervoor meestal in een depot. Door middel van facturen moet je de gemaakte kosten aantonen. Deze worden dan door de geldverstrekker overgemaakt naar de eventuele opdrachtgever of naar jou wanneer je de kosten hebt voorgeschoten.

Tuinmeubilair

Om lekker te genieten van je tuin mag mooi tuinmeubilair natuurlijk niet ontbreken. Ook hier zit vaak een kostenplaatje aan vast. Helaas kunnen we dit niet meefinancieren omdat verplaatsbaar tuinmeubilair niet waarde vermeerderend is voor de geldverstrekker. Dus hiervoor moet je toch echt zelf even sparen.

Ik heb al een offerte voor de overkapping klaarliggen! Wil jij ook je droomtuin realiseren? Laat je informeren door één van onze adviseurs. Wellicht kun je er deze zomer dan al lekker van genieten!

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren