sluiten
Home Actueel
Kostengrens NHG stijgt in 2020
Blog

Kostengrens NHG stijgt in 2020

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie voor huizenbezitters bij het afsluiten van een hypotheek. Ik merk dat dit extra stukje zekerheid een pluspunt is voor klanten, vooral voor starters. Een (eerste) huis kopen is tenslotte al spannend genoeg. Zekerheid biedt vertrouwen tijdens deze belangrijke stap. Goed nieuws: de NHG kostengrens gaat omhoog waardoor meer klanten in aanmerking komen voor NHG.

Laatst gewijzigd

woensdag 2 oktober 2019

Kostengrens naar €310.000

Dit jaar kun je een hypotheek met

NHG

afsluiten bij de aankoop van een woning tot €290.000. Deze grens wordt bepaald aan de hand van de gemiddelde koopsommen van aangekochte woningen in juni, juli en augustus van het voorafgaande jaar. Aangezien de aankoopprijzen het afgelopen jaar vrij hoog lagen, is het niet gek dat ook de NHG kostengrens omhoog gaat. In 2020 stijgt de kostengrens naar €310.000.

Wat houdt NHG in?

In jip-en-janneketaal: Nationale Hypotheek Garantie helpt je als je de hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Indien dit het geval is en je woning gedwongen verkocht moet worden, dan wordt onder voorwaarden de restschuld door Stichting Waarborgfonds Eigen Woning aan de geldverstrekker betaald. Wanneer

je de hypotheeklast niet zelf kunt opbrengen door arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of een scheiding, dan kun je mogelijk een beroep doen op de woonlastenfaciliteit van NHG. Dankzij een aanvullende lening kun je je hoofd tijdelijk boven water houden. Deze oplossingen zijn ook gunstig voor de bank. Geldverstrekkers ontvangen, op welke manier dan ook, het geleende bedrag terug.Daarom geven zij rentekorting op leningen met NHG.

Meer informatie over NHG vind je hier. Of

maak een afspraak

met een Hypotheek Visie hypotheekadviseur.

Keyana de Waalis Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren