sluiten
Home Actueel
Meer huis voor je geld
Blog

Meer huis voor je geld

Hypotheek Visie kent vestigingen van Maastricht tot Groningen. Zelf werk ik samen met online adviseurs, dus krijgen we klanten uit heel Nederland. Opvallend is dat de woningmarkt verschilt per regio. Dat wordt ook bevestigd door cijfers van Rabobank: de kloof tussen huizenprijzen in de provincies en de Randstad loopt sinds enkele jaren flink op. In de provincies krijg je daardoor inmiddels veel meer huis voor je geld.

Laatst gewijzigd

vrijdag 2 augustus 2019

Groeiende kloof tussen huizenprijzen

Het prijsverschil tussen woningen in de goedkoopste provincie en duurste provincie bedraagt gemiddeld zo’n €175.000. Noord-Holland is de duurste provincie, met als koploper Amsterdam. De gemiddelde huizenprijs in de hoofdstad is 1,5 keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Groningen is het goedkoopst. Daar zijn de huizenprijzen ten opzichte van de rest van de woningmarkt bescheiden gestegen.

Twee keer nadenken over waar je wilt wonen

De Randstad is populair. Dat blijkt uit de cijfers. Ik kan me daarnaast goed voorstellen dat bijvoorbeeld starters of carrièretijgers naar de grote stad willen verhuizen. Mijn tip: denk goed na over waar je wilt wonen en wat je bereid bent om te betalen voor een woning. In de provincie krijg je op dit moment meer waar voor je geld. Zo betaal je voor een rijtjeshuis in Amsterdam al snel honderdduizend euro meer – als het niet nog meer is - dan in de provincie. Dit terwijl de woning dan bestaat uit hetzelfde aantal kamers en dezelfde oppervlakte.

Een hypotheekadviseur helpt je op weg

De hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie zijn allen gespecialiseerd in hun eigen regio. Ze kennen de populaire plekken, weten waar er gebouwd gaat worden en denken met je mee.

Maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren