sluiten
Home Actueel
Minder lenen door telefoonabonnement
Blog

Minder lenen door telefoonabonnement

Wat moeten we zonder mobiele telefoon? Ik raak verdwaald zonder Google Maps op mijn telefoon en weet met één druk op de knop wat er in de wereld gebeurt. Het is verleidelijk om op dit gebied te kiezen voor het nieuwste van het nieuwste. Ik kocht onlangs een nieuwe iPhone. Niet op afbetaling, want dat heeft gevolgen voor mijn leencapaciteit.

Laatst gewijzigd

zondag 31 maart 2019

Registratie bij het BKR

Je bent niet verplicht om het gehele bedrag van een nieuwe telefoon meteen te betalen. Je kunt ervoor kiezen om de telefoon af te betalen. Als je daar goed over nadenkt, is dit dus eigenlijk een kleine lening. En daarmee een verplichting waar je maandelijks aan moet voldoen. Per 1 mei 2017 is ervoor gekozen om alle mobiele abonnementen boven de €250 te registreren bij het BKR, indien hierbij de telefoon wordt verstrekt.

Gevolgen voor het afsluiten van een hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt er gekeken of je BKR geregistreerd staat. Heb je een telefoonlening boven het genoemde bedrag, of een ander krediet, dan sta je positief geregistreerd. Je BKR-registratie wordt in mindering gebracht op je maximale hypotheek. Die telefoon moet je namelijk wel terug kunnen betalen, ongeacht of je een hypotheek hebt of niet. Bij een gemiddeld inkomen van €35.000 per jaar en een maandelijks krediet van €25,- mag je al snel duizenden euro’s minder lenen voor een hypotheek.

Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur

Ook met een BKR-registratie zijn er mogelijkheden om een woning te kopen. Daar helpen onze adviseurs je graag bij. Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Maak dan een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren