sluiten
Home Actueel
Nieuwe baan? Breng je financiën in kaart
Blog

Nieuwe baan? Breng je financiën in kaart

Hoi! Mijn naam is Malika Benhammou en ik ben deze week bij Hypotheek Visie begonnen als commercieel assistente. De eerste indruk is erg positief en ik voel me zeer welkom! Een nieuwe baan is natuurlijk altijd spannend. Daarbij hoort een nieuw salaris en ook nieuwe arbeidsvoorwaarden. Voorwaarden die van invloed kunnen zijn op je inkomen. Nu maar ook voor later. Daarom is het goed om als je een nieuwe baan hebt, weer even stil te staan bij je financiën.

Laatst gewijzigd

vrijdag 6 april 2018

Pensioen

Denk bijvoorbeeld aan je pensioen. Als je van baan verandert is de kans groot dat je ook wisselt van pensioenfonds of pensioenverzekeraar. Het pensioen dat je hebt opgebouwd via je oude werkgever verdwijnt niet. Je betaalt daar alleen geen premie meer voor. Je kunt de opgebouwde waarde laten staan en pas laten uitkeren als je met pensioen gaat, maar het is ook mogelijk om de waarde over te dragen aan het pensioenfonds of pensioenverzekeraar van je nieuwe werkgever. Of dit in jouw geval verstandig is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Huis kopen en tijdelijk contract

Bij je nieuwe werkgever krijg je vaak niet meteen een vast dienstverband maar een tijdelijk contract. Hoe zit dat als je een huis wilt kopen? Als je werkgever een intentieverklaring wil afgeven, dan kun je in veel gevallen gewoon een hypotheek aanvragen. In de intentieverklaring geeft de werkgever aan dat als het tijdelijk contract afloopt, het dienstverband wordt omgezet in een vast dienstverband.

Krijg je geen intentieverklaring of werk je als uitzendkracht? Dan is het ook mogelijk om een hypotheek aan te vragen. Het is daarbij wel belangrijk dat je op dit moment werkt en ook de afgelopen drie jaar hebt gewerkt en inkomen hebt ontvangen. Bonita zal hier binnenkort inhoudelijk meer over vertellen.

Een nieuwe baan is dus een goed moment om weer uitgebreid stil te staan bij je financiën. Zo voorkom je dat je later voor onaangename verrassingen komt te staan.

Ik heb erg veel zin in mijn nieuwe baan bij Hypotheek Visie. Misschien dat wij elkaar ooit eens spreken.

Malika Benhammou

Commercieel assistente Online Advies

Bonita Verberne – Case Manager: met veel plezier stel ik mijn nieuwe collega Malika Benhammou aan jullie voor. Wij hebben in het verleden eerder samengewerkt en heb er alle vertrouwen in dat we weer een sterk team gaan vormen.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren