sluiten
Home Actueel
Waarom ik zoveel van je wil weten...
Blog

Waarom ik zoveel van je wil weten...

Voorafgaand aan een eerste kennismakingsafspraak vraag ik je persoonlijke documenten op te sturen. Je moet dan denken aan gegevens over het inkomen, de huidige woning en hypotheek en informatie over eigen geld of andere financiële verplichtingen. Het kan misschien wat veel gevraagd lijken als je vooraf aan de eerste afspraak deze gegevens moet opsturen. Het zijn tenslotte persoonlijke gegevens die niet zomaar voor jan en alleman bestemd zijn. Ik probeer je in deze blog uit te leggen waar ik deze gegevens voor nodig heb.

Laatst gewijzigd

zondag 4 maart 2018

Persoonlijk kennismakingsgesprek

Hoe meer ik weet voorafgaand aan de eerste afspraak, hoe persoonlijker de afspraak verloopt. Ik heb dan al een idee over de financiële situatie en kan waar nodig mijn huiswerk doen. In een eerste oriënterend gesprek wil ik de tijd namelijk gebruiken om jou beter te leren kennen. Wat zijn je wensen en behoeftes. En dan is het prettig als we het niet alleen over de cijfers hoeven te hebben.

In het vervolgtraject komen nog meer vragen en ga ik nog meer documenten bij je opvragen. Alle verzamelde informatie vormt de basis voor het financiële advies wat ik je geef voor je hypotheek. Maar ook voor de verzekeringen bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, etc. Met dit advies, wat in een rapport wordt vastgelegd, kan ik verder aan de slag met het aanvragen van de hypotheek en verzekeringen.

De banken brengen eerst een indicatieve offerte/rentevoorstel uit. Hierin staat de gevraagde hypotheek en de bijbehorende voorwaarden. Ook wordt in deze eerste offerte een lijst met documenten vermeld, die moeten worden aangeleverd bij de bank.

Extra documenten

De documenten moeten overeenkomen met de informatie die we in de aanvraag hebben vermeld. De getekende offerte gaat vervolgens samen met alle gevraagde documenten naar de bank waar het totale pakket beoordeeld wordt. Na een positieve beoordeling wordt een tweede bindende offerte verstuurd. Hiermee geeft de bank een akkoord voor de hypotheek. Als de bank nog niet direct een akkoord kan geven, worden er aanvullende vragen gesteld en/of aanvullende documenten opgevraagd.

Bij het aanvragen van een verzekering krijg je het verzoek enkele gezondheidsvragen te beantwoorden. Bij bijzonderheden is er aanvullende informatie nodig. Dit kan door het opvragen van gegevens bij een arts of door aanvullende medisch onderzoek.

Er komt dus nogal wat bij kijken, maar met al jouw gegevens kunnen wij op zoek naar wat het beste bij jouw persoonlijke situatie past. En dat is de moeite meer dan waard.

Els van Setten is Online Financieel Adviseur bij Hypotheek Visie en vertelt in haar blogs over haar werk als financieel adviseur.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren