sluiten
Home Actueel
Zit jouw hypotheek nog als gegoten?
Blog

Zit jouw hypotheek nog als gegoten?

Een goede vraag. Gelukkig zie ik dat klanten bij ons terugkeren om te ontdekken of hun hypotheek nog lekker zit. Die broek die je jaren geleden kocht, is tenslotte na een tijdje ook aan vervanging toe. Hij is niet mooi meer, je bent iets aangekomen óf het is simpelweg je smaak niet meer. Zo werkt het ook bij je hypotheek. Die heeft zo nu en dan een nieuwe knoop of een lapje extra stof nodig. Of er is een nieuwe nodig.

Laatst gewijzigd

vrijdag 1 mei 2020

Trek zelf de broek aan en neem je hypotheek onder de loep

Waarom het belangrijk is je hypotheek zo nu en dan te checken? Omdat er gedurende de looptijd van je hypotheek veel kan veranderen. Wanneer je een huis wilt kopen, leen je geld bij een geldverstrekker tegen de hypotheekrente (en voorwaarden) die op dat moment geldt. Goed om te weten is dat er in de financiële branche veranderingen plaats kunnen vinden. Zo staat de hypotheekrente op dit moment hoogstwaarschijnlijk een stuk lager dan toen jij jaren geleden je hypotheek afsloot. Een andere reden om je hypotheek te bekijken, is omdat er gedurende jouw leven ook een hoop kan veranderen. Hierbij kun je denken aan leuke dingen zoals gezinsuitbreiding, trouwen of een stijging aan inkomsten, maar helaas ook aan minder leuke dingen zoals overlijden, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Allemaal zaken die invloed hebben op je financiële situatie.

Deze veranderingen in de markt en de veranderingen in je leven vragen zo nu en dan om wat extra aandacht voor je hypotheek. Een hypotheek blijft nou eenmaal een grote kostenpost. Door jezelf af te vragen of jouw hypotheek nog bij je past, kun je er bijvoorbeeld achter komen dat het een goed idee is om je hypotheek over

te sluiten. Tegen een lagere rente, waardoor je maandelijks flink kunt besparen. Of kun je ervoor kiezen extra af te lossen gezien je toekomstperspectief. Dit zijn slechtseen paar voorbeelden van de mogelijkheden die er zijn.

Juist omdat verandering continu op de loer ligt, is het in de arm nemen van een hypotheekadviseur erg verstandig. Het geeft rust dat er iemand met verstand van zaken met je meekijkt. Je hoeft het tenslotte niet allemaal alleen uit te zoeken. Sluit je een nieuwe hypotheek af? Dan zorgt de financieel expert dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met jouw persoonlijke situatie, zodat je in de toekomst tegen een stootje kan. Maar ook voor klanten die al een hypotheek hebben, is het nu een uitstekend moment om de hypotheek bij te schaven waar nodig. Zodat je hypotheek, net zoals die nieuwe broek, weer als gegoten zit!

Maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren