sluiten
Home Actueel
Coronavirus nog geen grote invloed op huizenmarkt
Nieuws

Coronavirus nog geen grote invloed op huizenmarkt

Vooralsnog lijkt het coronavirus nog geen grote invloed te hebben op de huizenmarkt. De makelaarsvereniging NVM geeft aan dat het aantal bezichtigingen van te koop staande huizen gewoon doorloopt. Ook bij Hypotheek Visie loopt het aantal hypotheekadviezen door. Kantoren zijn gewoon open en afspraken kunnen telefonisch of via online webcam advies worden gegeven.

Hypotheek Visie

woensdag 4 maart 2020

Volgens de NVM is het nu nog lastig aan te geven wat de invloed in de toekomst gaat doen. De bezichtigingen van afgelopen week stonden allemaal nog in de pijplijn. Over het algemeen gaan bezichtigingen gewoon door. De NVM wijst haar makelaars er wel op om gepaste maatregelen te nemen. Zo moeten mensen 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen blijven houden. Daarmee volgt de NVM volgt de adviezen van de RIVM op. Veel makelaars gaan hier innovatief mee om door het plannen van virtuele bezichtigingen.

Prijsstijging

De verwachting van de economen van de Rabobank is dat de prijzen van de huizen minder hard stijgen. De vraag naar woningen zal waarschijnlijk iets afnemen door de onzekerheid over het inkomen en het vertrouwen in de economie. Maar omdat er nog steeds grote krapte op de woningmarkt is, en de hypotheekrente nog laag staat, geven zij aan dat het waarschijnlijk niet komt tot een prijsdaling.

Onder voorbehoud van financiering

Het is verstandig om een

voorbehoud

van financiering op te nemen in het voorlopig koopcontract. Er kunnen altijd zaken voordoen waardoor een geldverstrekker besluit dat je geen hypotheek kunt krijgen. Zo kunnen de acceptatieregels voor een hypotheek tussentijds strenger zijn geworden en kan er onzekerheid ontstaan over het inkomen. Stem met je hypotheekadviseur af wat een redelijk termijn is om af te nemen. Zij kunnen inschatten hoe druk het momenteel is bij de geldverstrekkers.

Hypotheekaanvragen

Afgelopen week zijn de offerteaanvragen voor hypotheken enorm gestegen. Er zijn 14.763 hypotheekaanvragen binnen gekomen. Dit is een stijging van 37% ten op zichte van de week ervoor.

Advies nodig?

Wil je onafhankelijk hypotheekadvies? Maak dan een

afspraak

. Op kantoor, waar we rekening houden met de coronatmaatregelen, telefonisch of via online webcam advies. Onze adviseurs geven je via een eenvoudige videoverbinding antwoord op je vragen. Het eerste gesprek is gratis.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren