sluiten
Home Actueel
De woningmarkt beschermen - grote steden vragen Verenigde Naties om hulp
Nieuws

De woningmarkt beschermen - grote steden vragen Verenigde Naties om hulp

Dat de woningmarkt al langer onder hoge druk staat is bekend, maar nu trekken grote steden, waaronder Amsterdam, Parijs en New York, aan de bel. Huizenprijzen stijgen, het aanbod slinkt. Dit komt o.a. door investeerders die huizen opkopen en met veel winst doorverkopen, of huizen voor hoge prijzen verhuren via Airbnb of aan expats.

Hypotheek Visie

zondag 8 juli 2018

Uit recente cijfers van het ING Economisch Bureau blijkt zelfs dat één op de zes verkochte huizen in Amsterdam in handen valt van beleggers. Zoals de Wethouder Wonen van Amsterdam, Laurens Ivens, zegt: “Ze kapen woningen weg voor de neus van Amsterdammers.” Dat is niet de bedoeling, aangezien inwoners recht hebben op betaalbare huisvesting. Op lokaal niveau strijden ze voor het behouden en verkrijgen van voldoende woningen.

In de Randstad is het dus best een uitdaging om een woning te bemachtigen, die helemaal voldoet aan je woonwensen, binnen je budget past en waarbij je het ook nog eens wint van de concurrentie. Je krijgt vaak te maken met meerdere geïnteresseerden. Onze tip: laat je niet uit het veld slaan. Zie hier een aantal tips voor bieden op een populair huis.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren