sluiten
Home Actueel
Gemeentelijke woonlasten stijgen
Nieuws

Gemeentelijke woonlasten stijgen

Huiseigenaren betalen kosten omtrent onroerendezaakbelasting, afvalstoffen – en rioolheffing aan de gemeente waar zij wonen. Vereniging Eigen Huis meldt dat de gemeentelijke woonlasten dit jaar gemiddeld met 5,2% stijgen. Dit is in vergelijking met vorig jaar – toen de heffingen met 3,4% stegen – een flinke opmars. Er was niet eerder sprake van zo’n harde stijging. Vooral de afvalstoffenheffing laat het gemiddelde oplopen.

Hypotheek Visie

dinsdag 4 februari 2020

Afvalstoffenheffing schiet omhoog

Iedere gemeente stelt eigen tarieven, maar er kan geconcludeerd worden dat de afvalstoffenheffing in 157 gemeenten met meer dan 10% omhoog gaat. In een heel klein deel van de gemeenten stijgt deze woonlast zelfs met meer dan 50%. Het ophalen van huisvuil wordt dus overal duurder. Dit lijkt te maken te hebben met de kosten die gemeenten moeten betalen voor het storten en verbranden van restafval. Ook deze kostenpost stijgt.

Ook onroerendezaakbelasting wordt duurder

Helaas

blijft het niet alleen bij de afvalstoffenheffing. Huizenbezitters betalen dit jaar ook meer aan onroerendezaakbelasting. Dit komt doordat gemeenten steeds meer moeite hebben om aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) te voldoen. Hier is geld voor nodig en deze kostenstijging wordt opgevangen door de onroerendezaakbelasting.

Benieuwd wat de gemeentelijke belastingen in jouw gemeente doen? Op de website van

Vereniging Eigen Huis

vind je meer informatie.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren