sluiten
Home Actueel
Gemiddelde WOZ-waarde stijgt voor derde jaar op rij
Nieuws

Gemiddelde WOZ-waarde stijgt voor derde jaar op rij

Gemeenten stellen ieder jaar de waarde vast van onroerende zaken, waaronder je woning. Deze waarde noemen we de WOZ-waarde, en die vormt de basis voor verschillende heffingen en belastingen. Gemiddeld steeg de WOZ-waarde van woningen in Nederland fors de afgelopen jaren.

Hypotheek Visie

donderdag 9 augustus 2018

De gemiddelde WOZ-waarde

De gemiddelde waarde van een woning op 1 januari 2018 bedroeg €230.000 per woning. Dit is 6,5% meer dan de waarde op dezelfde datum, een jaar eerder, meldt het CBS.

Vooral de WOZ-waarde van woningen in grote steden stijgt explosief. In Amsterdam steeg de woningwaarde in de afgelopen vijf jaar met bijna 48%. De gemiddelde woningwaarde is hier in 2018 gegroeid naar €340.000. Ook buurgemeenten zoals Amstelveen kennen grote groei. In Zeeland steeg de woningwaarde het minst.

WOZ-waarde volgt huizenprijs

Woningen worden op 1 januari getaxeerd naar de waarde van 1 januari van het voorgaande jaar. Dit betekent dat er enige vertraging zit in de WOZ-waarde. Deze waarde volgt de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen pas na een jaar. Daarnaast zijn er nog andere aspecten, zoals de woningvoorraad, die bepalend zijn voor de waarde van een woning.

Nieuwsgierig geworden naar de waarde van jouw woning? Een hypotheekadviseur bij jou in de buurt helpt je graag.

Bron: CBS

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren