sluiten
Home Actueel
Kangoeroewoning: wat is het en is het iets voor jou?
Blog

Kangoeroewoning: wat is het en is het iets voor jou?

Ooit gehoord van een kangoeroewoning? Deze woontrend is overgewaaid uit Scandinavië. In Nederland hoor je er niet veel over. Daar brengen we graag verandering in. Een kangoeroewoning kan namelijk best interessant zijn voor huizenkopers. 

Laatst gewijzigd

vrijdag 17 maart 2023

kangoeroewoning

Samen leven in een kangoeroewoning

Een kangoeroe draagt de kleintjes in de buidel. Dat geeft meteen weer waarom dit type woning de naam kangoeroewoning draagt. Het is namelijk een woning, die bestaat uit twee zelfstandige woonplekken, maar dan onder één dak. (Klein)kinderen kunnen op deze manier zelfstandig wonen onder de vleugels van hun (groot)ouders met de nodige privacy. Het is financieel interessant omdat de kosten gedeeld worden, maar draagt ook bij aan een maatschappelijk aspect. In een vergrijzende markt maakt dit langer thuis wonen voor senioren mogelijk. Starters hebben eerder een eigen plek. En laten we niet vergeten dat het natuurlijk ook gewoon hartstikke gezellig is! 

Een kangoeroewoning kan ook worden gebruikt als mantelzorgwoning. Er is wel een verschil. Een mantelzorgwoning is meestal een apart gebouw in de tuin. Beide vormen kennen per gemeente eigen voorwaarden. 

Een hypotheek voor een kangoeroewoning

Een kangoeroewoning wordt bij het Kadaster als één woning geregistreerd. Dat betekent dat er voor de aankoop van deze woning ook maar één hypotheek nodig is. De kosten voor de hypotheek worden gedeeld. Hierdoor maken starters, die op basis van het eigen inkomen niet voldoende kunnen lenen, toch kans op een koophuis. Elke bewoner zet zijn of haar handtekening onder het koopcontract en wordt daarmee eigenaar van de woning.  

Met het bovenstaande in het achterhoofd is het maken van afspraken erg belangrijk. Doordat meerdere mensen de woning als eigendom hebben, komen er meerdere belangen kijken bij de aankoop en verkoop. 

 

Een hypotheek afsluiten

De hypotheekaanvraag voor dit type woning is iets complexer. Nog niet elke geldverstrekker financiert een kangoeroewoning en je krijgt te maken met voorwaarden en regelgeving. Gelukkig is er altijd een hypotheekadviseur in de buurt, die graag voor je uitzoekt of deze woning met gezamenlijke voordeur iets voor jou is. Maak een afspraak en ontdek het bij Hypotheek Visie. 

Deel deze pagina:

Meer actueel

Nieuws De visie van Hypotheek Visie: de verplichte annuïteitenhypotheek Nieuws Langere rentevaste periode populair Nieuws Nieuwe hypotheekaanbieders op de markt zorgen voor scherpe rente
Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren