sluiten
Home Actueel
De marktontwikkelingen van dit moment!
Nieuws

De marktontwikkelingen van dit moment!

Woningzoekers hebben er een flinke klus aan: een geschikte woning vinden. Hoe dat komt? Voornamelijk door de huizenprijzen die de afgelopen jaren flink gestegen zijn én natuurlijk door het tekort aan woningen. Een huizenjacht gaat in deze tijd al snel gepaard met ‘opbieden’ en een grote groep concurrenten. Maar is die donkere wolk nog wel zo donker? Wij zetten, met behulp van de ABN-AMRO woningmarktmonitor, de belangrijkste marktontwikkelingen van dit moment op een rij.

Hypotheek Visie

dinsdag 4 februari 2020

Huizenprijzen stijgen minder hard

De huizenprijzen stijgen inmiddelsminder hard. De prijzen in november 2018 stegen met 9,5%. In november 2019 was dit 5,8%.Dat biedt perspectief voor het komende jaar.

Minder transacties op de woningmarkt

Het aantal huishoudens groeit, en daarmee de vraag naar woningen ook. In november 2019 stonden er zo’n 56.000 woningen te koop. In diezelfde maand in het jaar 2012 waren dit er maar liefst 243.000. We kunnen dus wel stellen dat er krapte op de woningmarkt heerst. Dit gegeven zorgt ervoor dat het aantal transacties achterblijft. Om dit op te lossen stelde de overheid het doel om ieder jaar 75.000 nieuwe woningen bij te bouwen. Die doelstelling is nog niet gehaald.

Lage

hypotheekrente

De lage hypotheekrente brengt het geheel in balans. Dankzij de lage rentestanden is een betaalbare woning toch vaak binnen handbereik, ondanks de hoge huizenprijzen. Ook dit jaar wordt verwacht dat de rente laag blijft of misschien zelfs nog iets daalt. Dat is goed nieuws!

Vergelijk nu zelf de actuele rentestanden

.

Dit zijn slechts enkele punten die interessant zijn voor jou als potentiële koper. Een hypotheekadviseur kan je uiteraard een compleet beeld schetsen van de woningmarkt en benadrukken waar jij als individu op moet letten.

Maak een afspraak

bij een

vestiging

bij jou in de buurt.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren