sluiten
Home Actueel
Prijs energielabel gaat fors omhoog. Regel het nu!
Nieuws

Prijs energielabel gaat fors omhoog. Regel het nu!

Volgend jaar stijgt de prijs voor een energielabel fors. Iedereen die zijn of haar huis wil verkopen is verplicht een energielabel te overhandigen aan de koper. Heb je plannen om de komende jaren te verhuizen? Dan is het verstandig om nog dit jaar het energielabel aan te vragen.

Hypotheek Visie

dinsdag 30 juni 2020

Betaal je nu nog gemiddeld € 7,50 voor een aanvraag, vanaf januari 2021 is de gemiddelde prijs € 190. Dit is 25 keer zo hoog. Bij de verkoop van je woning of bij verhuur moet je verplicht een energielabel overhandigen. Doe je dit niet, dan kun je een boete krijgen van € 170. Met het energielabel laat je zien hoe energiezuinig jouw huis is.

Ook als je geen plannen hebt om op korte termijn een

ander huis te kopen

, kun je het aanvragen. Het energielabel is namelijk 10 jaar geldig.

Verschil aanvragen labe

l

Nu vraag je zelf online het energielabel aan. Op

energielabelvoorwoningen.nl

log je in met je DigiD. Er staan al enkele gegevens vermeld. Die vul je verder aan. Het kan zijn dat je eventueel bewijs (foto of factuur) moet toevoegen om te laten zien dat je bijvoorbeeld zonnepanelen

of extra isolatie hebt. Je kiest een erkend deskundige die je bewijs gaat controleren. Na betaling en goedkeuring ontvang je het energielabel.

Vanaf 2021 moet er daadwerkelijk een deskundige op het gebied van energie langskomen. Die meet je huis in, beoordeelt je woning en geeft advies voor verduurzaming.

Je huis energiezuiniger maken

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig of onzuinig jouw huis is. Misschien dat het label voor jou aanleiding is om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit vraagt soms om een flinke investering. Maar uiteindelijk kun je besparen op je energiekosten en is het ook nog eens goed voor het milieu.

Wil je weten hoe je de

energiebesparende maatregelen

kunt financieren? Een adviseur van Hypotheek Visie geeft je graag inzicht in je mogelijkheden.

Maak een afspraak.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren