sluiten
Home Actueel
Prijzen koopwoningen stegen in september opnieuw minder hard
Nieuws

Prijzen koopwoningen stegen in september opnieuw minder hard

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek in een bericht over de ontwikkeling van de huizenprijzen. In september waren bestaande koopwoningen ruim 9% duurder dan vorig jaar. In augustus spraken we nog van een prijsstijging van 11,9%. De prijsstijging wordt opnieuw kleiner.

Hypotheek Visie

donderdag 27 oktober 2022

Prijzen koopwoning in september minder hard gestegen. Bespreek je mogelijkheden en kansen met je adviseur

Prijsontwikkeling bestaande koopwoningen

Uit cijfers blijkt dat de stijging maandelijks afneemt. Bestaande koopwoningen zijn niet langer onderhevig aan de immens stijgende prijstrend van eind 2021, begin 2022. Om een voorbeeld te geven: in januari van dit jaar was er een prijsstijging van 21,2%, in mei stegen de huizenprijzen met 18,8% ten opzichte van het jaar daarvoor. In september kwam dit percentage uit op 9,4%. Er is een duidelijke afvlakking van de prijsstijging te zien.

Qua transacties was er geen groot verschil met september vorig jaar. Het Kadaster meldde 17.632 woningverkopen in september. Dat is 0,3% meer dan een jaar geleden.

Prijsstijging wordt kleiner in alle provincies

Er is eveneens gekeken naar de prijsstijging per provincie. Los van het feit dat de gemiddelde huizenprijzen steeds minder hard stijgen, is ook bekend dat de afvlakking van de prijsstijging geldt voor alle provincies. Dit gaat over het derde kwartaal van dit jaar. Voor alle provincies – op de provincie Drenthe na – was dit het tweede kwartaal op rij dat de stijging daalde. In Limburg was de prijsstijging 9,6%, de kleinste stijging. In Flevoland en Gelderland stegen de prijzen gemiddeld het hardst.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Nieuws De visie van Hypotheek Visie: de verplichte annuïteitenhypotheek Nieuws Langere rentevaste periode populair Nieuws Nieuwe hypotheekaanbieders op de markt zorgen voor scherpe rente
Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren