sluiten
Home Actueel
Tips Open Huizen Dag
Nieuws

Tips Open Huizen Dag

Op zoek naar je eerste huis? Of wil je verhuizen naar een andere woning? De Open Huizen Dag is een uitgelezen mogelijkheid om je goed te oriënteren. Op deze dag kun je veel te koop staande huizen bezoeken zonder eerst een afspraak te maken. Ga goed voorbereid op pad. Volg onze tips.

Hypotheek Visie

woensdag 31 augustus 2022

1. Weet vooraf hoeveel je kunt lenen

Door vooraf al een beetje te weten hoeveel je maximaal kunt lenen, voorkom je dat je huizen bezoekt die je niet kunt betalen. Op onze site bereken je alvast je maximale hypotheek. Deze berekening geeft een eerste indicatie van je mogelijkheden.

2. Meer zekerheid met het Hypotheekbelofterapport

Wil je meer zekerheid en inzicht in je hypotheekmogelijkheden met hulp van een deskundige? Vraag dan het Hypotheekbelofterapport aan. Dit rapport geeft je een snelle, betrouwbare indicatie van je hypotheekmogelijkheden. De berekening is gecheckt bij meerdere geldverstrekkers en een deskundige belt je na om het rapport en de berekening samen door te spreken. Met het Hypotheekbelofterapport kun je ook de verkoper en de verkoopmakelaar meer zekerheid bieden dat je het bedrag daadwerkelijk kunt lenen. Dat geeft je een sterke onderhandelingspositie wat zeker in de huidige huizenmarkt een groot voordeel is.

Lees meer over de Hypotheekbelofte >

3. Maak een lijst van je woonwensen

Zet je woonwensen op papier. Door een lijst te maken, krijg je een helder en reëel inzicht. Het is zo ook mogelijk om de huizen die je bezoekt goed met elkaar te vergelijken.

4. Stippel een route uit

Niet elke woning doet mee aan de Open Huizen Dag. Check op Funda welke huizen, die passen binnen jouw wensen en mogelijkheden, meedoen en stippel de route uit. Begin bijvoorbeeld bij het huis dat op voorhand het beste aan je wensen lijkt te voldoen.

5. Bezoek een maximum aantal huizen

De tijd op deze dag is beperkt. Soms kan het ook druk zijn in een woning. Plan daarom niet te veel huizen in om te bezoeken.

Veel plezier tijdens de Open Huizen Dag!

Wil je graag advies van een hypotheekadviseur? Over je mogelijkheden? Of omdat het bod dat je hebt gedaan op een woning is geaccepteerd? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van Hypotheek Visie.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren