sluiten
Home Actueel
Tot 1 juli geen gedwongen woningverkopen door coronavirus
Nieuws

Tot 1 juli geen gedwongen woningverkopen door coronavirus

Huiseigenaren die door de coronacrisis problemen hebben met het betalen van hun hypotheek hoeven zich tot 1 juli niet te druk te maken over het verliezen van hun huis. Hypotheekverstrekkers, de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, Nationale Hypotheek Garantie en Vereniging Eigen Huis, zijn samen met minister voor Milieu en Wonen Stientje van Veldhoven, overeengekomen dat er tot zeker 1 juli geen gedwongen woningverkopen plaatsvinden.

Hypotheek Visie

dinsdag 7 april 2020

De maatregel geldt tot ten minste 1 juli 2020. Het kan zijn dat deze periode wordt verlengd als de duur van de coronacrisis daar aanleiding toe geeft.

Beste oplossing

Verkoop naar aanleiding van achterstallige betalingen is wel mogelijk als de hypotheekverstrekker en de klant samen overeenkomen dat dit de beste oplossing is. Zo kunnen er situaties zijn waarin het duidelijk is dat de klant ook op lange termijn de vaste hypotheeklasten niet kan dragen en de klant op korte termijn een andere geschikte woning kan betrekken.

Gedwongen verkoop voorkomen

Gedwongen verkoop is alleen toegestaan als er sprake is van criminele activiteiten fraude, oneigenlijk gebruik

van de woning of bedreiging. Alle partijen hebben daarnaast aangegeven er het maximale aan te doen om huiseigenaren die in de financiële problemen komen te helpen. Huizenbezitters die in de problemen dreigen te komen moeten wel tijdig contact opnemen met hun hypotheekverstrekker.

Maandlasten verlagen

Bekijk tijdig met een hypotheekadviseur of je de maandlasten kunt verlagen. Zo kun je problemen in de toekomst voorkomen. Zeker gezien de huidige lage rentestand zijn er vaak mogelijkheden. Wil je weten wat er in jouw situatie mogelijk is? Maak dan

een afspraak

met een financieel adviseur van Hypotheek Visie.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren