sluiten
Home Actueel
Twintigers kopen later een huis
Nieuws

Twintigers kopen later een huis

Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) noemt het mijlpalen in de levensloop: het behalen van een diploma, een vast contract bij een werkgever en het kopen van een huis. Cijfers van 2018 tonen aan dat de leeftijd waarop bovenstaande mijlpalen worden bereikt stijgt. Dit ten opzichte van tien jaar geleden.

Hypotheek Visie

donderdag 2 mei 2019

Twintigers verlaten later het ouderlijk huis

Sinds de invoering van het sociaal leenstelsel (2015) zijn minder studenten op kamers gaan wonen. Vooral deze groep gaat steeds later uit huis. Maar ook werkende jongeren blijven langer in het ouderlijk huis wonen. De helft van de 22-jarige woonde in 2008 op zichzelf. In 2018 was dit de helft van de 23-jarige jongeren.

Twintigersworden later huizenbezitter

Alle mijlpalen schuiven op. Twintigers gaan later uit huis. Volgen langer onderwijs. En doen er gemiddeld 3 jaar langer over om een vaste werkrelatie

in de wacht te slepen. De daling van het aantal huizenbezitters in deze leeftijdscategorie lijkt hier een logisch gevolg van. De stijgende huizenprijzen en hypotheekregels zijn hier tevens van invloed op. 14% van de 22-jarige, die op zichzelf woonde, had in 2017 een koopwoning. In 2008 was dit nog 26%.

Als twintiger is het niet onmogelijk om een hypotheek af te sluiten. Ook met een flexibel arbeidscontract kan jouw droomwoning binnen handbereik zijn. Ben je benieuwd of er mogelijkheden zijn?

Maak een afspraak

met een financieel adviseur.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren