sluiten
Home Actueel
Vraag op tijd je hypotheek aan
Nieuws

Vraag op tijd je hypotheek aan

Afhankelijk van je persoonlijke situatie, kan het een groot verschil zijn of je een hypotheek afsluit in 2017 of in 2018. De leennormen worden volgend jaar in vele gevallen strenger waardoor je vaak minder hypotheek kunt krijgen. Als je de hypotheek aanvraagt in 2017, maar de bank pas in 2018 een bindende offerte geeft dan gelden de regels van 2018. Een hypotheek met de normen van 2017 krijg je alleen als je de bindende hypotheekofferte in 2017 krijgt. Vraag daarom op tijd je hypotheek aan.

Hypotheek Visie

zaterdag 30 september 2017

Rekening houden met leennormen 2018

Als de hypotheekadviseur verwacht dat je niet op tijd een bindend aanbod kan krijgen van de geldverstrekker houdt hij al rekening met de nieuwe leennormen van 2018. Neem in ieder geval altijd in een voorlopig koopcontract een voorbehoud van financiering op om financieel risico te beperken.

Maak op tijd een afspraak

Een hypotheekaanvraag kost snel 4 tot 6 weken. Indien het een complexe aanvraag is doordat je bijvoorbeeld zelfstandige bent kan het zelfs nog langer duren. Zorg dat je op tijd alle noodzakelijke documenten kunt aanleveren. Dat versnelt het proces. Vraag daarnaast op tijd een gesprek aan met een hypotheekadviseur. Die kan in zijn advies rekening houden met de doorlooptijden bij de verschillende hypotheekverstrekkers.

Maak nu een afspraak >

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren