sluiten
Home Actueel
Wat als ik mijn hypotheek niet meer kan betalen?
Nieuws

Wat als ik mijn hypotheek niet meer kan betalen?

Een deel van de huiseigenaren maakt zich zorgen om de financiële situatie gezien de huidige omstandigheden. Vooral ZZP’ers hebben er minder vertrouwen in dat de steunmaatregelen van de overheid voldoende zijn om hun hoofd boven water te houden. Wat gebeurt er als dit alles leidt tot financiële problemen? Ben er op tijd bij. Ook als je nu niet in problemen zit is het slim om te kijken naar je financiële situatie.

Hypotheek Visie

maandag 8 juni 2020

Geen gedwongen verkopen tot 1 juli

Eerder kwamen hypotheekverstrekkers, de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, Vereniging Eigen Huis en

Nationale Hypotheek Garantie

samen met Minister van Veldhoven overeen om gedwongen verkopen van woningen tot 1 juli stop te zetten. Dit houdt in dat huizenbezitters die geldproblemen ondervinden zich in deze periode geen zorgen hoeven te maken om het kwijtraken van hun woning. Als de huizenbezitter en de hypotheekverstrekker samen besluiten dat dit de beste oplossing is, kan er echter wel voor gekozen worden de verkoop door te zetten.

Wat nu?

Of bovenstaande maatregel wordt verlengd is op dit moment nog niet duidelijk. Dus voor huizenbezitters die in ernstige financiële problemen verkeren, is het belangrijk om contact op te nemen met hun hypotheekadviseur en/of hypotheekverstrekker.

Er zijn geldverstrekkers die regelingen hebben getroffen om mensen met betalingsproblemen in deze periode te helpen door bijvoorbeeld uitstel te accepteren.

Kijken naar besparingsmogelijkheden

Maar ook voor mensen die niet in zwaar weer verkeren, is het aan te raden om te kijken naar besparingsmogelijkheden. Zodat ook als het even minder gaat, je niet meteen in de problemen komt. Wellicht kun je

besparen op je maandlasten

of ontdek je andere manieren om te besparen als je je uitgaven op een rij zet. Een tientje per maand besparen kan al een besparing van honderden euro's opleveren gedurende de jaren. Best de moeite waard. En wist je dat je je ook kunt verzekeren tegen inkomensdaling door bijvoorbeeld werkloosheid? Maak

een afspraak

bij een adviseur. Hij of zij vertelt je er alles over.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren