sluiten
Home Actueel
Banken op zoek naar oplossingen voor kwetsbare hypotheekklanten
Nieuws

Banken op zoek naar oplossingen voor kwetsbare hypotheekklanten

Verschillende banken in Nederland zijn aan het onderzoeken hoe ze consumenten kunnen helpen die in financiële problemen komen door de coronacrisis. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet volledig duidelijk, maar er worden allerlei manieren bedacht.

Hypotheek Visie

maandag 9 maart 2020

De maatregelen die zijn doorgevoerd naar aanleiding van het coronavirus zijn groot. Dit heeft zijn impact op de economie. Degene met een nulurencontract, ZZP’ers en kleine ondernemers kunnen aan het eind van de maand wellicht de maandlast van de hypotheek niet betalen. Verschillende banken zijn bezig met het onderzoeken van mogelijke oplossingen voor deze consumenten.

Oplossingen voor consumenten

ABN Amro is al concreet een regeling aan het opstellen. Consumenten die een hypotheek hebben lopen bij ABN Amro, Florius of Moneyou kunnen, zodra de regeling ingaat, het verzoek doen om de rente en aflossing van hun hypotheek 3 maanden te verschuiven. Deze maatregel is uitsluitend bedoeld voor ZZP’ers, flexwerkers en andere klanten die geraakt worden door het coronavirus en snel de financiële consequenties ervaren. Niet voor klanten die al voor het coronavirus in de problemen zaten. ING geeft aan met maatwerkoplossingen te willen werken en per situatie te

bekijken wat mogelijke oplossingen zijn. Ook de Rabobank is aan het onderzoeken hoe ze consumenten in deze crisistijd tegemoet kunnen komen.

Zakelijke klanten

Ook voor zakelijke klanten komen de banken in actie. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) kondigde vandaag aan dat zakelijke klanten een half jaar uitstel krijgen voor het betalen van leningen. Zakelijke klanten van ABN Amro, Rabobank, Volksbank, ING en Triodos Bank hoeven de komende zes maanden niet af te lossen op hun lopende leningen. De maatregel geldt voor leningen tot 2,5 miljoen euro. De banken kunnen deze maatregel nemen vanwege de gezonde buffers die ze hebben opgebouwd en de geboden ruimte van toezichthouder De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank.

Advies of vragen

Verwacht jij problemen rondom de betaling van je hypotheek of heb je andere vragen over dit onderwerp? Neem dan

contact

met een adviseur van Hypotheek Visie.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren