sluiten
Home Woonsituaties
Besparen op mijn maandlasten

Besparen op mijn maandlasten

Wil je maandelijks meer geld over houden? Om leuke dingen te doen of om te sparen voor een nieuwe bank of een grote reis. Of gewoon om wat makkelijker te kunnen leven. Grote kans dat je kunt besparen op je maandlasten.  Hypotheek Visie licht de mogelijkheden hieronder aan je toe.

Besparen op je maandlasten kan voor meer geluk in je dagelijks leven zorgen. Hypotheek Visie gaat graag met je aan de slag

Het ligt voor de hand om te denken dat je hypotheek goedkoper kan. Maar er zijn nog meer mogelijkheden die het onderzoeken waard zijn.

  1. Maandlasten hypotheek

  2. Overlijdensrisicoverzekering

  3. Schadeverzekeringen

  4. Energiekosten

Maandlasten hypotheek

De rente staat momenteel historisch laag. Het oversluiten van je hypotheek kan een goede optie zijn om je maandlasten te verlagen. Groot voordeel is dat je de hypotheekrente dan meteen weer voor een lange tijd kunt vastzetten. Zo profiteer je lang van de lage rente. Wel zijn er aan het oversluiten van je hypotheek kosten verbonden, zoals advieskosten en taxatie- en notariskosten. Ook moet je misschien een boete betalen aan je huidige geldverstrekker. Loopt de rentevaste periode van je hypotheek binnenkort af, dan betaal je meestal geen boete. Een hypotheekadviseur kan precies uitrekenen hoeveel jij kunt besparen.

Lees meer over je hypotheek oversluiten >

Schadeverzekeringen

Veel mensen blijven jarenlang vasthouden aan hun bestaande schadeverzekeringen. Zonder erbij stil te staan of er te weinig, of juist te veel verzekerd is. Ook de premies wijzigen regelmatig. Een goede analyse van je schadepakket kan je ook veel voordeel opleveren en zorgt ervoor dat je weer goed verzekerd bent. Wil je weten of je kunt besparen op bijvoorbeeld je autoverzekering of je woonverzekeringen? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Overlijdensrisicoverzekering

De afgelopen jaren zijn de premies op overlijdensrisicoverzekeringen flink gedaald. Gemiddelde met zo'n 40%. Dit komt doordat we steeds langer leven. Ook geven veel verzekeraars een premiekorting aan speciale doelgroepen zoals niet-rokers. Het loont zeker de moeite om na te gaan of jouw premie lager kan. Belangrijk is wel dat je (nog steeds) gezond bent. Om een lagere premie te gaan betalen moet je je bestaande overlijdensrisicoverzekering stopzetten en een nieuwe verzekering afsluiten. De nieuwe verzekeraar kijkt opnieuw naar je gezondheid.

Energiekosten

Wil je besparen op je energiekosten, dan kun je overstappen naar een andere leverancier. Maar je kunt je huis ook energiezuinig maken. Bijvoorbeeld door het dak of de muren te isoleren, door dubbel glas te plaatsen of zonnepanelen te nemen. Allemaal investeringen die kosten met zich meebrengen. Toch kun je door nu extra kosten te maken, uiteindelijk veel besparen. Je kunt de energiebesparende maatregelen betalen door je hypotheek te verhogen. Je hypotheeklasten gaan dan wel iets omhoog, maar daarentegen bespaar je juist op je energielasten. Je kunt ook kiezen voor een Energiebespaarlening van de overheid. Welke vorm van financiering het beste bij je past is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het is een eenmalige investering maar uiteindelijk is het goed voor je portemonnee en voor het milieu.

Persoonlijk advies?

Wil je weten waarop jij kunt besparen? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Maak een afspraak