sluiten
Home Woonsituaties
Wij gaan scheiden

Scheiden en een hypotheek

Wanneer je gaat scheiden, staat je wereld op z’n kop. Je moet veel (financiële) zaken regelen. De woning en de hypotheek zijn daar een onderdeel van. Wie blijft er in het huis wonen? Is dit financieel ook mogelijk? Of moet je het huis verkopen? En er zijn ongetwijfeld zaken waar je niet aan denkt. Hypotheek Visie helpt je graag alles inzichtelijk maken.

Gaan jullie uit elkaar en wil je graag advies?

Hypotheek Visie helpt je bij al je vragen rondom je hypotheek bij scheiding.

✔ Snel duidelijkheid en inzicht in je mogelijkheden.

✔ We vergelijken vrijwel alle banken en geldverstrekkers voor jouw beste hypotheek.

✔ Advies waar en wanneer je maar wilt.

✔ Klanten beoordelen ons advies met een gemiddelde van 9,6 (Advieskeuze).

Mogelijkheden scheiden met een koophuis

Hebben jullie een koophuis en zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd, of staat het huis op allebei jullie namen, dan zijn jullie allebei eigenaar van het huis. Gaan jullie scheiden dan zijn er drie mogelijkheden.

1. Een van jullie neemt het huis over

Om volledig eigenaar te worden van de woning, moet het eigendom van het huis worden overgedragen aan diegene die er blijft wonen. De adviseur berekent voor je of het mogelijk is dat je de hypotheeklasten volledig kunt betalen. Je adviseur regelt vervolgens bij de hypotheekverstrekker dat de hypotheek wordt aangepast.

2. Jullie verkopen de woning

Het kan zijn dat na berekening van de adviseur blijkt dat geen van beiden de woning kan of wil overnemen en dat jullie de woning verkopen. Je adviseur kan voor je berekenen wat de mogelijkheden zijn voor het kopen van een andere woning.  

3. Het huis blijft onverdeeld

Het is ook mogelijk dat jullie de woning een tijdje onverdeeld laten. Dit houdt in dat jullie samen eigenaar van de woning blijven en beiden voor 100% aansprakelijk blijven voor de hypotheek.
De reden waarom mensen hier voor kiezen is dat er een restschuld is bij verkoop, dat geen van beide de woning op naam kan krijgen maar dat jullie de woning willen aanhouden voor de kinderen, of omdat je nog geen andere geschikte woningen kunt vinden.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Een adviseur van Hypotheek Visie geeft je graag inzicht in de mogelijkheden.

Maak een afspraak