sluiten
Home Hypotheek en rente
Bieden met zekerheid

Zonder voorbehoud van financiering

Bieden met zekerheid

Bieden zonder voorbehoud van financiering is over het algemeen een keuze waar risico's mee gemoeid zijn. Bij het niet rond krijgen van de financiering wordt je meestal namelijk een boete van 10% opgelegd door de verkopende partij.

Met het product "Bieden met Zekerheid" kun je bij Hypotheek Visie zonder voorbehoud van financiering, én zonder risico op een boete, een bod doen op een huis. Prettig voor zowel de koper als de verkoper. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees hieronder verder!

  Wat is Bieden met Zekerheid?

  Bieden met zekerheid is een product opgezet door BNP Paribas Cardiff in samenwerking met Hypotheek Visie. Deze verzekering zorgt er voor dat je met een gerust hart een bod uit kan brengen zonder voorbehoud van financiering als ontbindende voorwaarde. Dat zorgt er weer voor dat je een streepje voor krijgt bij veel verkopende partijen.

  Hoe het werkt

  • Jouw hypotheekadviseur van een Hypotheek Visie in jouw regio kijkt samen met jou naar je financiële situatie. Alvast benieuwd naar een globale inschatting? Bekijk het hier.

  • Aan de hand van jouw gegevens maken wij naar inzicht een garantie voor jouw maximale hypotheekbedrag.

  • Hierbij wordt een desktoptaxatie gedaan waar je €25,- voor betaalt.

  • Voor de garantie van financiering voor dit hypotheekbedrag maken wij een certificaat. Dit zorgt voor een streepje voor bij de verkopende partij. Je maakt dus meer kans dat je bod wordt geaccepteerd.

  • Wordt je bod afgewezen? Dan heb je alleen de kosten voor de desktoptaxatie gedaan. Wordt je bod geaccepteerd? Dan gaan we verder met het proces Bieden met Zekerheid.

  • Krijg je de financiering van je woning niet rond? Dan wordt de boete (meestal 10% van de totale koopsom) voor je gedekt.

  Wat kost Bieden met Zekerheid?

  De kosten van het product Bieden met Zekerheid verschillen per situatie. In de praktijk kun je rekenen op ongeveer €1.500,-. Maar dit hangt onder andere samen met de hoogte van de hypotheek. Deze kosten beschermen je voor een boete van (meestal) 10% van de totale koopsom van de woning als je je financiering niet rond krijgt. Wil je weten wat Bieden met Zekerheid voor jou kost? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs.

  Maar nog belangrijker. Je hebt een streepje voor bij de aankoop bij zowel verkoper als verkopend makelaar. Je biedt de verkoper immers zekerheid.

  Ontbindende voorwaarden

  Met het product Bieden met Zekerheid zorg je er voor dat je een huis kunt kopen met minder ontbindende voorwaardes. Je hoeft namelijk de voorwaarde "voorbehoud van financiering" niet mee te nemen in je bod. Een ontbindende voorwaarde kan in de praktijk door de verkopende partij als struikelblok worden gezien, omdat de koper kosteloos onder de koop van een woning uit kan, als hij/zij de financiering niet rond krijgt. Als verkoper kun je dus steviger staan als je het bod accepteert van een partij dat een bod plaatst zonder ontbindende voorwaardes.

  Jouw mogelijkheden

  Meer weten over jouw mogelijkheden voor het kopen van een ander huis? Onze adviseurs helpen je graag verder.

  Afspraak maken