sluiten
Home Woonsituaties
Ander huis kopen

Ander huis kopen

Het huis waarin je woont voldoet niet meer aan je woonwensen. Je wilt een ander huis kopen. Ondanks dat je al eerder een huis hebt gekocht en een hypotheek bent aangegaan, komen er veel vragen op je af. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Ga ik eerst een ander huis kopen of eerst mijn eigen huis verkopen? Er zijn ongetwijfeld zaken waar je niet over nadenkt. Hypotheek Visie helpt je graag alles inzichtelijk te maken.

Ander huis kopen

  Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je een nieuw huis wilt kopen, is het handig om te weten hoeveel je maximaal kunt lenen. Je kunt eenvoudig en snel je maximale hypotheek berekenen op onze website. 

  Hypotheek meeverhuizen

  Een ander huis kopen betekent vaak dat je een nieuwe hypotheek gaat afsluiten. Maar dit hoeft niet. Bij veel geldverstrekkers kun je je bestaande hypotheek meenemen naar je nieuwe huis en hoef je geen nieuwe hypotheek af te sluiten. Dit is aantrekkelijk als je een hypotheek hebt met een lage rente en goede voorwaarden. Lees alles over het meenemen van je hypotheek bij verhuizing.

  Overwaarde

  Er is sprake van overwaarde als de waarde van je huidige huis hoger is dan de hypotheek die je hebt. Wil je je huis verkopen en een nieuwe woning kopen? Dan moet je in principe de overwaarde gebruiken voor de aankoop van je nieuwe woning. Lees alles over het benutten van overwaarde.

  Restschuld

  Is je hypotheek hoger dan het bedrag waarvoor je je huis verkoopt? Dan krijg je te maken met een restschuld. Het kopen van een ander huis is dan lastiger, maar gelukkig is het niet onmogelijk. Lees alles over restschuld.

  Eerst kopen of eerst verkopen?

  Wat doe je eerst: je eigen huis verkopen of een nieuw huis kopen? Dit is een vraag waar niet zomaar antwoord op te geven is. Wat verstandig is, is afhankelijk van je wensen en financiële situatie. Dus voordat je je huis te koop zet of op zoek gaat naar een andere woning, is het verstandig om je financiële situatie goed in kaart te laten brengen. Lees alles over eerst kopen of eerst verkopen.

  Verbouwen of verhuizen

  Wil je graag meer ruimte? Ga je dan verhuizen naar een grotere woning of is verbouwen ook een optie? Wat de beste keuze is, is afhankelijk van je woonwensen en je mogelijkheden. Lees alles over verbouwen of verhuizen.

  Nieuw huis kopen

  Jouw mogelijkheden

  Meer weten over jouw mogelijkheden voor het kopen van een ander huis? Onze adviseurs helpen je graag verder.

  Afspraak maken