sluiten
Home
Maximale hypotheek berekenen

Maximale hypotheek berekenen

Bereken jouw maximale hypotheek in 2024. Zo heb je direct een idee van het maximale bedrag dat je kan lenen voor de koop van jouw droomwoning.

Handig als je op zoek bent naar een nieuwe woning of als je gewoon graag wilt weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen in 2024.

Wat is jouw inkomen?

Je leeftijd kan invloed hebben op de hoogte van je hypotheek.

If you are over 66 years old (state pension age), the maximum mortgage is one calculated differently. We take this into account in the calculation. Reach you the state pension age within 10 years, then your pension income is important to you mortgage options.

Koop je het huis met je partner?

De leeftijd van je partner kan invloed hebben op de hoogte van je hypotheek.

Heb je financiële verplichtingen?

Voer hier het maandbedrag in van je studieschuld

Vul hier het bedrag in dat je maandelijks aan alimentatie betaalt aan je ex-partner. Alimentatie voor je kinderen hoef je niet mee te rekenen.

Bekijk berekening

Bereken bruto jaarinkomen

Calculate your maximum mortgage 2024. Zo heb je direct een idee van het maximale bedrag dat je kan lenen voor de koop van jouw droomwoning.

Wil je weten wat mogelijk is voor jouw situatie? Then schedule a no-obligation consultation in bij een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

 • Het grootste aanbod en de scherpste prijs
 • Wij krijgen geen afsluitprovisie voor jouw hypotheek
 • 100% Aandacht en tijd voor jouw persoonlijke situatie

Jouw maximale hypotheek

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om je maximale hypotheek te berekenen. Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.
Even geduld aub
Maximale hypotheek

De maximale hypotheek is gebaseerd op je inkomen.

Maximale koopsom

Je kunt in 2024 een hypotheek afsluiten tot 100% van de waarde van de woning.

Benodigd eigen geld

Met het te lenen bedrag in de vorm van een hypotheek kun je de koopsom van het huis betalen. Er komen echter nog gemiddeld 5% aan kosten bij voor onder andere overdrachtsbelasting, notariskosten, taxatiekosten en advies en bemiddelingskosten. Dit moet je met eigen geld betalen.

Bruto maandlasten

De maandlasten bestaan uit rente en aflossing van de hypotheek.

Nationale Hypotheek Garantie
Rente
Rentevaste periode
Soort hypotheek

Deze berekening is vastgesteld op basis van de bovenstaande uitgangspunten en geven een indicatie wat je kunt lenen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Wil je meer informatie maak dan een afspraak met een adviseur.

Maak een afspraak

Gratis en vrijblijvend!

Heb je haast met bieden?

Met een gratis hypotheekbelofte rapport kun je verkopers en makelaars zekerheid geven over wat je kunt lenen. Zo kun je snel bieden op jouw droomhuis.

Vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem gerust contact with us!

Bij vragen bekijk de FAQ of neem contact met ons op

Bekijk per hypotheek

Wil jij weten wat je maandlasten gaan zijn? Of welk inkomen je nodig hebt voor een hypotheek?

Hypotheek van €200.000

Hypotheek van €300.000

Hypotheek van €400.000

Hypotheek van €500.000

Hypotheek van €600.000

Hypotheek van €700.000

Wil je weten wat mogelijk is voor jouw situatie? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Afspraak maken? Vul onderstaand formulier in.

Bereken jouw hypotheek online

Bereken jouw maximale hypotheek voor 2024 online met onze handige rekentool. Hiermee heb je direct een indicatie van het maximale bedrag dat je kan lenen voor de koop van jouw droomwoning. Wil je het complete plaatje weten voor jouw situatie? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Over Hypotheek Visie

Laat je maximale hypotheek berekenen door één van de hypotheekadviseurs.

 1. Wij hebben het grootste aanbod en de scherpste prijs

 2. Wij krijgen geen afsluitprovisie voor jouw hypotheek

 3. Wij hebben 100% aandacht en tijd voor jouw persoonlijke situatie

 4. Wij zijn altijd dichtbij: vind een vestiging bij jou in de buurt of via online webcam advies

Maximale hypotheek berekenen

De hypotheek die bij jou past

De hypotheekrente speelt een belangrijke rol bij het bedrag dat je maximaal kunt lenen voor het kopen van een woning. Onze hypotheekadviseurs vergelijken de hypotheekrentes én voorwaarden van bijna alle banken en andere geldverstrekkers om voor jou de beste hypotheek te regelen.

Hierbij kijken we niet alleen naar de beste rente, maar ook naar de beste voorwaarden. Op deze manier vinden we altijd de hypotheek die bij jouw situatie past.

Inzicht krijgen in jouw maximale hypotheek

De maximale hypotheek die je online kunt berekenen is een indicatie. Is het bedrag te laag voor de woning die je op het oog hebt? Onze adviseurs kijken in een gratis en vrijblijvend eerste gesprek graag naar jouw situatie. Op basis hiervan berekenen ze jouw daadwerkelijke maximale hypotheek.

Daarnaast kun je kijken of één van deze mogelijkheden je kan helpen om je droomwoning te kopen:

De maximale hypotheek met energiebesparende maatregelen

Net als in 2023, kun je in 2024 tot 100% van de waarde van de woning lenen. Ga je energiebesparende maatregelen in je huis doorvoeren? Dan kun je tot 106% van de waarde van de woning lenen.

Maximale hypotheek voor ondernemers

Ben je ondernemer? Dan wordt je toetsinkomen bepaald aan de hand van je inkomsten van de laatste 3 jaar. Ben je korter dan 3 jaar ondernemer? Dan zijn er tegenwoordig bij sommige geldvertrekkers ook mogelijkheden als je van 1 jaar de cijfers kunt aantonen. 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Je wilt graag een huis kopen. Dan is het belangrijk dat je weet hoeveel je kunt lenen. Laat daarom voordat je op zoek gaat je maximale hypotheek berekenen. Hoeveel je maximaal kunt lenen is afhankelijk van een aantal factoren: toetsinkomen, woonquote, toetsrente, koopprijs van de woning.

Toetsinkomen

Het toetsinkomen is het inkomen waarmee we de maximale hypotheek berekenen. Het gaat om je bruto jaarinkomen. De volgende inkomsten mag je tot je bruto inkomsten rekenen:

 1. Brutosalaris

 2. Vakantietoeslag

 3. Onregelmatigheidstoeslag

 4. 13de maand

 5. Vaste eindejaarsuitkering

 6. Overwerk

 7. Provisie

Soms kunnen ook alimentatie of inkomsten uit vermogen meegenomen worden in de berekening. Ben je zelfstandig ondernemer? Dan wordt je toetsinkomen bepaald aan de hand van je inkomsten van de laatste 3 jaar. Ben je korter dan 3 jaar zelfstandig ondernemer? Dan zijn er tegenwoordig bij sommige geldvertrekkers ook mogelijkheden als je van 1 jaar de cijfers kunt aantonen. 

Woonquote 

De woonquote is een percentage van je inkomen dat aangeeft welk deel van je inkomen je mag gebruiken voor de betaling van je hypotheek. De woonquotes worden in overleg met het Nibud vastgesteld.

Toetsrente 

De toetsrente is het rentepercentage dat je betaalt voor je hypotheek. Kies je voor een hypotheek met een rentevaste periode die korter is dan 10 jaar dan moet er met een voorgeschreven minimum rentepercentage worden gerekend.

Hypotheek berekenen

Veelgestelde vragen

 1. Wat is de invloed van de hypotheekrente op het berekenen van de hypotheek?
  De hoogte van de hypotheekrente bepaalt voor een groot deel wat de maandlast van je hypotheek wordt. Hoe hoger de rente hoe hoger de maandlast. Hier houden geldverstrekkers rekening mee. 

 2. Ik heb een studieschuld. Welke invloed heeft dit op mijn maximale hypotheek?
  Gelukkig kun je een hypotheek afsluiten als je een studieschuld hebt. Wel weegt je studieschuld mee bij het berekenen van je maximale hypotheek. Geldverstrekkers kijken naar de maandlasten die bij deze schuld hoort. Dit bedrag kun je niet besteden aan woonlasten.

 3. Wat is de maximale hypotheek in 2024?
  Het inkomenspercentage dat je aan je hypotheek mag besteden, wordt ieder jaar opnieuw berekend. Hierdoor kan het zijn dat je maximale hypotheek in 2024 anders is dan in 2023. Wil je weten wat jij maximaal kan lenen in 2024? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij één van onze hypotheekadviseurs.