sluiten
Home Hypotheek en rente
Hypotheek van €700.000

Maandlasten hypotheek €700.000

Een hypotheek van €700.000

Een hypotheek van €700.000 kun je afsluiten in verschillende vormen. De twee meest voorkomende hypotheekvormen zijn een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Ben je benieuwd naar de maandlasten bij een hypotheek van €700.000? En wat je inkomen minimaal moet zijn voor een hypotheek van dit bedrag? We leggen het je hieronder uit.

  Inkomen bij een hypotheek van €700.000

  Voor een hypotheek van €700.000 heb je minimaal een bruto jaarinkomen nodig van €126.500 tot €138.500. Dit is afhankelijk van de hoogte van de rentestand. Als je uitgaat van een salaris met vakantiegeld maar zonder 13e maand, is dit een bruto maandinkomen van €10.540 - €11.540. Heb je een salaris dat lager ligt dan dit bedrag? Dan zijn er een aantal factoren die er voor kunnen zorgen dat jij alsnog een hypotheek kunt afsluiten.

  We gaan hierbij uit van een inkomen van één persoon (onder de 57), een looptijd van 30 jaar, en 30 jaar fiscaal aftrekbaar.

  Benieuwd of jij een hypotheek van €700.000 kunt afsluiten?

  Maandlasten bij een hypotheek van €700.000

  De maandlasten bij een hypotheek van €700.000 kunnen behoorlijk verschillen. De ene hypotheek is namelijk de andere niet. Één van de grootste factoren die hier in mee speelt is de rentestand. Ook het 'soort' hypotheek dat je afsluit is een belangrijke factor. Een indicatie:

  Bij een annuïteitenhypotheek met een rente van 1,5%, betaal je zo'n €2.416 per maand aan bruto (woon)maandlasten.

  Bij een annuïteitenhypotheek met een rente van 4% betaal je zo'n €3.342 per maand aan bruto (woon)maandlasten. dit scheelt je maandelijks dus zo'n €920,-.

  (In deze berekening is uitgegaan van een looptijd van 30 jaar)

  Verschil Annuïtaire en Lineaire hypotheek

  Bij een Annuïtaire hypotheek blijven je bruto maandlasten tijdens de gehele periode gelijk. Bij een Lineaire hypotheek dalen je bruto maandlasten per jaar, omdat je rente maandelijks minder wordt.

  Natuurlijk zijn er veel factoren die bovenstaande bedragen kunnen beïnvloeden. Wil je precies weten wat jouw bruto maandlasten worden bij een hypotheek van €700.000? Maak dan snel een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Daarna gaan we samen met jou kijken of we een hypotheek kunnen vinden die aansluit bij jouw wensen, zodat jij met een gerust hart je droomhuis kunt kopen.

  Tips voor een hogere hypotheek

  Spaargeld

  Als je spaargeld hebt, zijn er vaak al gauw iets meer mogelijkheden om een hypotheek rond te krijgen. Let wel op dat je bij de aanschaf van een huis altijd tegen bijkomende kosten naast de hypotheek aanloopt.

  Financiële schenking

  In sommige situaties kan er sprake zijn van een financiële schenking van bijvoorbeeld je ouders of andere familie. Dit kan soms ook afgewikkeld worden in de vorm van een lening.
  Meer weten over schenken?

  Toekomstperspectief

  In sommige gevallen nemen geldverstrekkers een stuk van jouw toekomstperspectief mee. Als je bijvoorbeeld jong bent en op korte termijn een financiële meevaller kunt verwachten, kunnen geldverstrekkers soms iets flexibeler zijn.

  Hypotheek met partner

  Als je een hypotheek afsluit samen met iemand samen, bijvoorbeeld een partner, geeft wordt het salaris van de andere persoon ook meegenomen in de berekening. Dit zorgt er vaak voor dat op basis van het inkomen van beide partners een hypotheek kan worden afgesloten.

  Starterslening

  De starterslening kan jou helpen om het verschil tussen de prijs van je woning en het bedrag dat je bij jouw bank kunt lenen te overbruggen. Je financieel adviseur weet precies of jij in jouw regio een starterslening kunt krijgen.
  Meer over de starterslening?

  Aflossen van bestaande schulden en leningen

  Schulden hebben invloed op je maximaal af te sluiten hypotheek. Als je schulden hebt zijn in veel gevallen geldverstrekkers voorzichtiger bij het verlenen van een hypotheek. Studieschulden spelen hier ook een rol in. Los daarom je schulden eerst af als je een hogere hypotheek wil.

  Neem je volledige inkomen mee

  Het klinkt logisch, maar bereken je inkomen op basis van al je inkomensgegevens. Neem daarom ook zaken als partneralimentatie, een eindejaarsuitkering, overwerkvergoeding en zelfs een VEB in de berekening voor je hypotheek.
  Bereken je maximale hypotheek

  Je woning als inkomensbron

  Met name bij huizen met een wat hogere woningwaarde kan het helpen om aan te tonen dat je van (een deel van) je woning een verhuurobject maakt. Dit drukt de maandlasten, waardoor een geldverstrekker je hypotheek misschien ook durft te verhogen.

  Laat je adviseren!

  Laat je bij het vergelijken van een hypotheek altijd adviseren door een hypotheekadviseur. Het is namelijk vaak ook fijn om buiten je maandlasten van je hypotheek ook wat ademruimte te hebben voor andere dingen. Een financieel expert of hypotheekadviseur kan dit goed voor je inschatten.

  Maak een afspraak

  Maak een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

  Afspraak maken