sluiten
Home Woonsituaties
Veranderingen in mijn persoonlijke situatie

Veranderingen in mijn persoonlijke situatie

Een hypotheek sluit je niet voor even, maar is van invloed op je hele financiële leven. In je leven kan er van alles op persoonlijk vlak veranderen. Je gaat samenwonen en misschien wel trouwen. En na een paar jaar komt er misschien gezinsuitbreiding of je krijgt een nieuwe baan. En na jaren trouwen dienst wordt het tijd voor je pensioen. Of er gebeurt iets vervelends wat invloed heeft op je financiele positie. Je raakt werkloos of arbeidsongeschikt, je gaat uit elkaar of iemand van jullie komt te overlijden. Heel belangrijk om bij het afsluiten van je hypotheek over deze onderwerpen na te denken. 

Verandering in je persoonlijke situatie zorgen er voor dat het fijn is om je financiële situatie te reflecteren.

Samenwonen of trouwen

Jullie zijn al een tijdje gelukkig met elkaar. Jullie zien een toekomst samen wel zitten. Wanneer jullie gaan samenwonen of trouwen is het verstandig om een aantal punten op papier te zetten. 

Lees meer over waar je op moet letten als je gaat samenwonen of trouwen >

Overlijden

Als jij of je partner komt te overlijden, wilt je er toch zeker van zijn dat de nabestaanden goed verzorgd achterblijven? Dat jij of je partner in het huis kan blijven wonen en dat er voldoende inkomen overblijft? Het leven gaat tenslotte door. Je kunt je voor inkomensdaling bij overlijden verzekeren door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. 

Lees meer over een overlijdensrisicoverzekering >

Kindje op komst

Met een kindje op komst komt er een hele andere levensfase in zicht. Een kindje krijgen heeft vaak ook gevolgen voor je financiën en hypotheek. Het is goed om hierover na te denken. 

Lees meer over waar je rekening mee moet houden als er een kindje op komst is >

Met pensioen gaan

Weet jij hoe hoog is je inkomen is als je met pensioen gaat? Is dat wel genoeg om je hypotheek te kunnen blijven betalen? En leven zoals je dat wilt? Hypotheek Visie helpt je graag het inzichtelijk te maken.

Lees meer over je pensioen en hypotheek>

Een nieuwe baan

Een nieuwe baan, een nieuwe uitdaging en een nieuw salaris. Maar ook nieuwe arbeidsvoorwaarden. 

Lees meer over waar je op moet letten bij een nieuwe baan >

Scheiden

Wanneer je gaat scheiden, staat je wereld op z’n kop. Je moet veel (financiële) zaken regelen. De woning en de hypotheek zijn daar een onderdeel van. Wie blijft er in het huis wonen? Is dit financieel ook mogelijk? Of moet je het huis verkopen?

Lees meer over waar je rekening mee moet houden als je uit elkaar gaat >

Waarom Hypotheek Visie

Wij kijken met je mee naar jouw persoonlijke financiële toekomst zodat alles goed geregeld wordt. Totaal financieel advies Onafhankelijke advies Wij kijken ook naar de kleine lettertjes

Maak een afspraak