sluiten
Home Woonsituaties Veranderingen in mijn persoonlijke situatie
Kindjes op komst en je hypotheek en financiën

Kindjes op komst en je hypotheek en financiën

Met een kindje op komst komt er een hele andere levensfase in zicht. Vaak denk je al volop na over de naam, hoe je kindje eruitziet en de kinderkamer. Maar een kindje krijgen heeft vaak ook gevolgen voor je financiën en hypotheek. Het is goed om hierover na te denken. 

Een kindje krijgen heeft vaak ook gevolgen voor je financiën en hypotheek. Bespreek het op tijd met je Hypotheekadviseur van Hypotheek Visie

Verbouwen of verhuizen?

Is je huis groot genoeg om een kind te laten opgroeien? Als dat niet is dan kun je de wens hebben om je huidige woning te verbouwen. Hoe ga je dit betalen?
Maar misschien wil je liever groter en ergens anders wonen. In een woning dichtbij een basisschool en een leuke speeltuin in de buurt. Dan moet je dus verhuizen. Welke gevolgen heeft het kopen van een ander huis of het verbouwen voor je hypotheek? Is dit überhaupt mogelijk? De hypotheekadviseur van Hypotheek Visie brengt het graag voor je in kaart.

Inkomsten en uitgaven

Maak inzichtelijk hoeveel inkomen er binnenkomt en hoeveel je straks uitgeeft. Als jij en/of je partner minder wilt gaan werken, dan heeft dit uiteraard financiële gevolgen. Minder werken betekent minder inkomsten. Wel kun je recht hebben op verschillende toeslagen vanuit de overheid. Denk aan kinderbijslag of kinderopvangtoeslag. Houd bij de uitgaven rekening met niet alleen de verzorging maar ook eventuele kosten voor kinderopvang. En misschien wil je elke maand ook sparen voor de toekomst van je kind.

Overlijdensriscoverzekering

Je wilt er liever niet over nadenken. Maar stel dat jij of je partner komt de overlijden. Dan is het fijn als de achtergebleven gezinsleden kunnen blijven wonen in het huis. Maar kunnen zij de hypotheek wel betalen? Hiervoor kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Bij vroegtijdig overlijden van jou of je partner wordt het inkomen voor een langere tijd aangevuld of kun je de hypotheek aflossen.  Of een overlijdensrisicoverzekering nodig is, is geheel afhankelijk van je wensen en financiële situatie. Heb je al een overlijdensrisicoverzekering dan is het verstandig om na te gaan of de huidige polis nog past bij je wensen. De adviseur van Hypotheek Visie helpt je graag verder. 

Waarom Hypotheek Visie

Wij kijken met je mee naar jouw persoonlijke financiële toekomst zodat alles goed geregeld wordt. - Totaal financieel advies - Onafhankelijk advies - Wij kijken ook naar de kleine lettertjes

Maak een afspraak