sluiten
Home Woonsituaties
Einde rentevaste periode

Einde rentevaste periode

Is het einde van de rentevaste periode van je hypotheek in zicht? Dan is dat een uitgelezen kans om je hypotheek aan te passen. En om te bekijken of je kunt besparen op je maandlasten. Drie maanden voor afloop van de rentevastperiode van je hypotheek, ontvang je een nieuw rentevoorstel van je geldverstrekker. Onderzoek samen met een hypotheekadviseur of je een lagere rente of betere voorwaarden kunt krijgen!

Hypotheek Visie helpt je graag als het einde van je rentevaste periode in zicht komt.

Past jouw hypotheek nog bij jou?

Toen je 5, 10 of misschien wel 20 jaar geleden je hypotheek afsloot, heb je gekozen voor een hypotheek die toen prima bij je paste. Maar is je leven nu ondertussen niet veranderd? Andere baan, getrouwd, kinderen? Stuk voor stuk redenen om niet alleen te kijken naar de hypotheekrente, maar om ook te kijken of je hypotheek nog bij je past. Want weet je of je op de einddatum van je hypotheek alles hebt afgelost? Het is een fijn idee als dit wel zo is. Dan kun je samen met je partner genieten van een leven zonder financiële xzorgen.

Hypotheek aanpassen

Het einde van de rentevaste periode is een uitgelezen kans om je hypotheek aan te passen. Kom langs met je rentevoorstel van de geldverstrekker. De hypotheekadviseur van Hypotheek Visie gaat bij het aflopen van de rentevaste periode na of:

  • Je kunt besparen op de hypotheekrente.

  • De aflossingsvorm van de hypotheek nog bij je past.

  • Je meer of juist minder af kunt gaan lossen.

  • Nationale Hypotheek Garantie (NHG) mogelijk is.

  • De hypotheekvoorwaarden nog bij je passen.


Bij afloop van de rentevaste periode kun je, zonder boete, overstappen naar een andere hypotheekvorm of andere geldverstrekker. Het is dus hét moment om alle mogelijkheden opnieuw te onderzoeken. Laat dus niet zomaar je rentevaste periode verlengen.

Welke rentevaste periode moet ik kiezen?

Er zijn een aantal aspecten waarop je een nieuwe rentevaste periode kiest;

  • Zo laag mogelijke hypotheekrente.

  • Zekerheid in maandelijkse kosten.

  • Ruimte in budget om eventuele rentestijgingen te kunnen betalen.

Lees meer over het bepalen van de rentevaste periode >

Je hypotheek oversluiten

Je hoeft dus niet bij je huidige geldverstrekker te blijven. Oversluiten kan wel eens veel slimmer zijn. Een andere aanbieder kan jou een veel aantrekkelijker aanbod doen. Een hypotheek met lagere maandlasten die ook nog eens beter bij je wensen past. Als je je hypotheek oversluit, neem je afscheid van je huidige bank en sluit je een nieuwe hypotheek af bij een andere bank. Het is goed om erbij stil te staan dat het oversluiten van je hypotheek niet gratis is. Je moet opnieuw naar de notaris en voor het advies van een onafhankelijke hypotheekadviseur betaal je advieskosten. Deze kosten verdien je vaak dubbel en dwars weer terug doordat je iedere maand lagere hypotheeklasten hebt.

Lees alles over het oversluiten van je hypotheek >

Voorstel bank

Heb je al een voorstel van je bank ontvangen voor een nieuwe rentevaste periode? Accepteer dit voorstel niet zomaar. Kom snel langs bij Hypotheek Visie.

Maak een afspraak