sluiten
Home Hypotheek en rente
Wat kost hypotheekadvies?

Wat kost hypotheekadvies?

Natuurlijk wil je weten wat een hypotheekadvies kost. Een hypotheekadviseur begeleidt jou bij het vinden van een passende hypotheek die aansluit bij jouw situatie. Deze beslissingen kunnen je vaak op de lange termijn veel geld besparen. We leggen je graag uit wat je van onze dienstverlening mag verwachten.

Kosten hypotheekadvies

  Kosten hypotheekadvies

  Persoonlijk hypotheekadvies bij Hypotheek Visie kost je doorgaans tussen de €2.495 en €3.495. Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het is daarbij belangrijk om te weten dat de kosten voor het hypotheekadvies vaak aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Dit scheelt natuurlijk onder de streep. Ook zijn de advies- en afsluitkosten van je hypotheek mee te financieren in de hypotheek tot 100% van de woningwaarde.

  De genoemde prijzen zijn ingeschatte richtprijzen. Deze kunnen variëren per locatie. De definitieve kosten zijn afhankelijk van jouw individuele omstandigheden en zullen altijd vooraf aan een gesprek in overleg met een adviseur worden bepaald en vastgelegd.

  Op de pakketten zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Ook adviseren wij je om onze vergelijkingskaart te bekijken.

  Wat doet een hypotheekadviseur?

  Een hypotheekadviseur begeleidt jou bij het vinden van een hypotheek die past bij jouw huis en jouw persoonlijke situatie. Soms is het namelijk belangrijk om niet alleen de laagste rente in je overweging mee te nemen, maar ook te kijken naar randvoorwaarden. Dit kan jou op de lange termijn geld besparen.

  Ook kent een hypotheekadviseur alle regels en afspraken omtrent subsidies voor je huis of je verduurzamingsmaatregelen. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart je financiën rond gaat krijgen als je bod wordt geaccepteerd.

  Heb je nog geen huis op het oog? Dan kan het ook lonen om eens op gesprek te komen bij een hypotheekadviseur. Zo weet je namelijk zeker dat je niet voor teleurstellingen komt te staan als je jouw droomhuis tegenkomt op een huizenplatform.

  Je kunt bij het uitbrengen van je bod overigens ook vermelden dat je jouw financiële situatie hebt laten bekijken door een hypotheekadviseur. Dit geeft de verkoper een stukje zekerheid. Win-win dus!

  Vergelijkingskaart Hypotheek

  Meer informatie over de prijzen van onze dienstverlening vind je in onze vergelijkingskaart hypotheek.

  Gratis eerste gesprek

  Wij nemen het eerste gesprek altijd voor onze rekening. Aan het eind van dit gesprek hoor je van de adviseur wat de kosten van het adviesproces gaan zijn, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Je bepaalt daarna zelf of je gebruik wilt maken van onze diensten.

  De kosten van het advies zijn afhankelijk van je persoonlijke wensen en mogelijkheden. Om je een persoonlijk en passend hypotheekadvies te kunnen geven is het belangrijk dat we je eerst goed leren kennen zodat we precies weten hoe we je kunnen helpen. Kom daarom gerust eens vrijblijvend langs voor een kop koffie!

  Hypotheekadviseur kosten

  Uitbreiding van het advies

  Ons hypotheekadvies kan uitgebreid worden met advies over het afdekken van risico's van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden. Er kunnen ook situaties zijn waardoor extra werkzaamheden nodig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je zelfstandig ondernemer bent, je gaat scheiden of begeleiding wil bij een Starterslening. In deze gevallen is het tarief hoger als gevolg van de extra werkzaamheden die wij voor je verrichten. Lees meer over deze kosten in onze vergelijkingskaart Risico's afdekken.

  Ook helpen we je graag met advies over vermogensopbouw en pensioen. Lees meer over deze kosten in onze vergelijkingskaart vermogensopbouw en Vergelijkingskaart pensioenaanvraag werkgever.

  Jouw mogelijkheden

  Meer weten over wat de kosten zijn voor het hypotheekadvies in jouw specifieke situatie? Onze adviseurs helpen je graag verder.

  Afspraak maken