sluiten
Home Hypotheek en rente
Wat kost hypotheekadvies?

Wat kost hypotheekadvies?

Natuurlijk wil je weten wat een hypotheekadvies kost. Het is belangrijk om daar transparant en duidelijk over te zijn. We leggen je graag uit wat je van onze dienstverlening mag verwachten.

Kosten hypotheekadvies

Het eerste hypotheekgesprek is gratis en vrijblijvend

De kosten van het advies zijn afhankelijk van je persoonlijke wensen en mogelijkheden. Om je een persoonlijk en passend hypotheekadvies te kunnen geven is het belangrijk dat we je eerst goed leren kennen zodat we precies weten hoe we je kunnen helpen.

Wij nemen daarom het eerste gesprek voor onze rekening. Aan het eind van dit gesprek hoor je van de adviseur wat de kosten van het advies zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Je bepaalt daarna zelf of je gebruik wilt maken van onze diensten.

Dienstverlening en kosten advies

Onze dienstverlening bestaat uit advies en het zoeken naar financiële oplossingen die passen bij jouw wensen en mogelijkheden. Wij zoeken als onafhankelijk adviseur bij ruim 40 banken en verzekeraars de juiste financiële producten. Wanneer je hebt gekozen voor een product, zet Hypotheek Visie de aanvraagprocedure in gang. Onze hypotheekadviseur neemt je zoveel mogelijk werk uit handen.

Meer informatie over onze dienstverlening vind je in ons dienstverleningsdocument.

Hypotheekadviseur kosten

Kan ik de kosten meefinancieren?

De advies- en afsluitkosten van je hypotheek zijn mee te financieren in de hypotheek tot 100% van de woningwaarde. Ook zijn de kosten voor het afsluiten van een hypotheek aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Je kunt dus een deel van het bedrag terugkrijgen van de Belastingdienst.

Uitbreiding van het advies

Ons hypotheekadvies kan uitgebreid worden met advies over het afdekken van risico's van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden. Er kunnen ook situaties zijn waardoor extra werkzaamheden nodig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je zelfstandig ondernemer bent, je gaat scheiden of begeleiding wil bij een Starterslening. In deze gevallen is het tarief hoger als gevolg van de extra werkzaamheden die wij voor je verrichten. Lees meer over deze kosten in ons dienstverleningsdocument Risico’s afdekken >

Ook helpen we je graag met advies over vermogensopbouw en pensioen. Lees meer over deze kosten in ons dienstverleningsdocument Vermogensopbouw > en dienstverleningsdocument Pensioenvraag Werkgever >

Jouw mogelijkheden

Meer weten over wat de kosten zijn voor het hypotheekadvies in jouw specifieke situatie? Onze adviseurs helpen je graag verder.

Afspraak maken

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren