sluiten

Hypotheek en werkloos of arbeidsongeschikt

Het leven is niet zonder risico’s. Je kunt langdurig ziek worden, arbeidsongeschikt of onvrijwillig werkloos raken. Om te voorkomen dat je je hypotheek niet kunt betalen, kun je een woonlastenverzekering afsluiten.

Weet jij of je je hypotheek en woonlasten kunt betalen als je arbeidsongeschikt of werkloos raakt? Het is verstandig om je financiële situatie inzichtelijk te maken. Door vooraf goed bij de consequenties stil te staan, kun je problemen voorkomen. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om de financiële gevolgen te beperken. 

Verzeker jezelf voor Werkloosheid of Arbeidsongeschiktheid. Dit bespaart je mogelijk zorgen in de toekomst

Situatie werkloos

Raak je werkloos, dan krijg je een uitkering van de overheid via de WW (Werkloosheidswet). Deze uitkering is echter maar tijdelijk. Het verliezen van je baan betekent vaak een flinke daling van het inkomen.

Situatie arbeidsongeschiktheid

Wanneer je arbeidsongeschikt raakt, heeft dit vaak grote financiële consequenties. Werk je in loondienst? Dan ontvang je meestal een uitkering vanuit de WIA (de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen). Het kan ook zijn dat er een aanvullende voorziening via de werkgever is geregeld.

Voorbeeld situatie
Yanick en Maartje hebben in 2008 hun eerste huis gekocht. Ze betalen iedere maand € 950 aan hypotheekrente. Inmiddels is hun eerste kindje geboren en is Maartje 3 dagen gaan werken. Dit was toen financieel gezien geen probleem. Een jaar geleden heeft Yanick een bedrijfsongeval gehad. Na een paar operaties is hij nu aan het revalideren. Het eerste jaar werd zijn loon voor 100% doorbetaald. Inmiddels krijgt hij nog maar 70% waardoor hij nu iedere maand € 600 netto minder ontvangt. Dit betekent een flinke stap terug. Hij weet niet of hij zijn oude werk nog wel kan doen. Gelukkig hebben ze op advies van hun adviseur destijds een woonlastenverzekering afgesloten. Hieruit ontvangen ze iedere maand een uitkering van € 500. Dit geeft ze in ieder geval financieel rust.

Woonlastenverzekering

Met een woonlastenverzekering kun je jezelf verzekeren tegen de risico's rondom werkloos of arbeidsongeschikt raken.

Lees meer over de woonlastenverzekering >

Maak een afspraak

Wil je dat een adviseur met je mee kijkt naar wat de invloed is van het verliezen van je baan op je financiën?

Maak een afspraak