sluiten

Verzekeringen voor je huis

De financiële gevolgen van schade aan je huis of inboedel zijn vaak groot. Er zijn verschillende woonverzekeringen die de schade als gevolg van brand, water, storm of inbraak vergoeden.

Woonhuisverzekering

Een woonhuisverzekering dekt schade aan je huis. Bijvoorbeeld schade die is ontstaan door storm, brand of inbraak. Bij het afsluiten van een hypotheek verplicht de geldverstrekker je om je huis voldoende te verzekeren.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering verzekert schade aan de spullen die je in en rondom je huis hebt staan. Niet alleen je huis, maar ook de spullen in en rondom je huis, zoals je apparatuur, kleding en meubels staan aan allerlei risico’s bloot. Heb je veel waardevolle spullen, zoals sieraden, antiek of kunst? Dan kun je hiervoor een extra verzekering afsluiten.

Herbouwwaardemeter of inboedelwaardemeter

Het is belangrijk dat je je huis en je inboedel voor een juist bedrag verzekert. Is het verzekerde bedrag te laag, dan krijg je vaak niet de hele schade vergoed. De adviseur van Hypotheek Visie kan samen met jou de juiste waarde vaststellen met behulp van de herbouwwaardemeter of inboedelwaardemeter.