sluiten
Home Actueel
Grens voor het kopen van een huis met NHG verhoogd
Blog

Grens voor het kopen van een huis met NHG verhoogd

De meeste mensen moeten bij een bank aankloppen om een huis te kunnen financieren. Er komt een forse lening op je naam te staan. Het is voor huizenkopers een fijne gedachte om bij het kopen van een woning een extra stukje zekerheid af te sluiten. Gisteren sprak ik een stel over hun nieuwe woning. Zij hebben gewacht met het aankopen van een huis, omdat ze vanaf dit jaar gebruik kunnen maken van de verhoogde NHG-grens. Nu kunnen ze een huis kopen van €275.000 en genieten van de voordelen van Nationale Hypotheek Garantie. Ik leg het je uit.

Laatst gewijzigd

woensdag 2 januari 2019

Wat is een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Nationale Hypotheek Garantie is een vangnet voor huizenkopers die hun hypotheek niet meer kunnen betalen, door bijvoorbeeld een echtscheiding of het verliezen van een baan. Hierdoor verandert je financiële situatie en kan het zijn dat je ineens niet genoeg inkomen meer hebt om nog aan de maandlasten te kunnen voldoen. Hier helpt Nationale Hypotheek Garantie bij. Deze partij denkt met je mee over de mogelijkheden om de hypotheek weer betaalbaar te maken en onder voorwaarden wordt de restschuld betaald, indien je dit overhoudt na gedwongen verkoop.

De NHG-grens is verhoogd

In 2018 stond de NHG-teller op €265.000. Dit betekent dat je vorig jaar een hypotheek met NHG kon afsluiten voor woningen tot dit bedrag. De grens van Nationale Hypotheek Garantie is gebaseerd op de gemiddelde woningwaarde in de maanden juni, juli en augustus. Voor 2019 geldt daarom een plafond van €290.000.

Meer weten over NHG en de voordelen hiervan?

Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren