sluiten
Home Actueel
Goed voorbereid een huis bezichtigen!
Blog

Goed voorbereid een huis bezichtigen!

Afgelopen zaterdag was er weer een Open Huizen Dag: een mooie gelegenheid om laagdrempelig je mogelijke droomhuis te bezichtigen en rond te snuffelen bij iemand anders.

Laatst gewijzigd

dinsdag 3 april 2018

Een goede vriend van me had me gevraagd mee te helpen met het rondleiden van de bezoekers. Het was prachtig weer en het huis was volledig aan kant. Dit moest een succes worden. Vooral in de ochtend waren er erg veel bezichtigingen. Mensen alleen, echtparen en complete families passeerden de revue. Ze waren allemaal erg geïnteresseerd en bij het invullen van het evaluatieformulier was er geen negatief oordeel te vinden.

Tot op heden is er alleen nog geen enkel bod binnen. Dat kan natuurlijk te maken hebben met de vrijblijvendheid van zo’n dag. Maar er bleken ook andere zaken van invloed. Zo weet lang niet iedereen of de hypotheek wel haalbaar is voor zo’n woning. Dat lijkt me toch het eerste wat je wil weten. Maar blijkbaar is dat niet bij iedereen de eerste vraag die opkomt. Ook had niemand een aankoopmakelaar bij zich om ze bij te staan bij de eventuele aankoop. Terwijl die toch erg handig kan zijn en je kan behoeden voor een eventuele miskoop.

Het viel me dus op hoe weinig voorbereiding mensen treffen in aanloop naar zo’n dag. Dat kan een grote teleurstelling opleveren als blijkt dat het niet lukt om je droomwoning te kopen. Tijdens de rondleidingen had ik natuurlijk aanvullende informatie kunnen verstrekken, maar ik had mijn goede vriend moeten beloven niet over mijn werk te praten. Dat was jammer, want dit had misschien wel een koper over de streep getrokken. Hopelijk komen ze nog terug en dan wel met de juiste bagage in hun rugzak.

Laat je dus goed voorlichten op voorhand van zo’n bezoek of een reguliere bezichtiging. Dit geeft veel meer rust en is alleen maar prettiger voor de afhandeling. Op naar de volgende Open Huizen Dag!

Rob Verwijmeren

Teamleider Online Advies

Bonita Verberne – Case Manager: Rob is teamleider Online Advies bij Hypotheek Visie. Hij heeft een brede kennis en jarenlange praktijkervaring als financieel adviseur.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren