sluiten
Home Actueel
5 Tips voor de Open Huizen Dag 2023
Nieuws

5 Tips voor de Open Huizen Dag 2023

De open huizen dag op 1 april 2023 is een dag waarop huizenzoekers de kans krijgen om zonder afspraak verschillende woningen te bezichtigen. Het is dé gelegenheid om een indruk te krijgen van de woningen die te koop staan in de buurt waar je graag wilt wonen. Op deze dag openen verkopers hun deuren voor geïnteresseerde kopers en geven zij hen de mogelijkheid om de woning te bekijken en vragen te stellen. Maar hoe kun je als huizenzoeker het meeste uit deze dag halen? Wij geven je 5 tips die jou kunnen helpen tijdens deze drukke dag. Lees snel verder!

Hypotheek Visie

vrijdag 24 maart 2023

bezichtiging-tips

  Weet hoeveel je kunt lenen

  Voordat je op pad gaat, zorg ervoor dat je weet hoeveel je kunt lenen. Het is belangrijk om te weten wat je financiële mogelijkheden zijn, zodat je gericht kunt zoeken naar een huis dat past binnen jouw budget. Bereken van tevoren hoeveel je kunt lenen en hoeveel je maandelijkse lasten zullen zijn. Vergeet ook niet om rekening te houden met bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting en notariskosten. Je kunt er ook voor kiezen om onze online calculator in te vullen. Deze geeft je een globale schatting van wat je kunt lenen. Op die manier kun je tijdens de open huizen dag gericht zoeken naar woningen die binnen je budget passen.

  Meer zekerheid met de Hypotheekbelofte

  Tijdens de open huizen dag kun je te maken krijgen met verkopers die snel en met zekerheid willen verkopen. Om jezelf als serieuze koper te presenteren, kun je de "Hypotheekbelofte" ingevuld meenemen. Dit rapport wordt door een expert ingevuld en geeft de verkopende partij meer zekerheid dat jij je bod daadwerkelijk kunt financieren. Hierdoor laat jij als koper weten dat jouw bod serieus te nemen is en er daarom minder kans is dat er gaandeweg het koopproces onzekerheden ontstaan. Dit geeft je een sterkere positie.

  De hypotheekbelofte wordt gratis voor je opgesteld.

  Lees meer over de Hypotheekbelofte >

  Bezichtig alleen de huizen waar je potentie in ziet

  Het is verleidelijk om zoveel mogelijk huizen te bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag, maar dat is niet altijd de beste aanpak. Concentreer je op de huizen waar je potentie in ziet, zodat je je tijd optimaal kunt benutten en gerichter kunt zoeken naar jouw perfecte thuis. Het is tenslotte belangrijk dat het huis aan jouw wensen en behoeften voldoet. Maak daarom van tevoren een lijstje met de huizen die je wilt bezichtigen en probeer je aan dit lijstje te houden. Zo voorkom je dat je tijd verspilt aan huizen die niet bij je passen.

  te-koop

  Neem iemand mee

  Het kan erg nuttig zijn om iemand mee te nemen tijdens de Open Huizen Dag, bijvoorbeeld een aankoopmakelaar. Een extra paar ogen kan je helpen om bepaalde zaken te zien die je zelf misschien over het hoofd ziet en een aankoopmakelaar kan je bovendien helpen om het beste bod uit te brengen en om je te behoeden voor eventuele valkuilen. Een aankoopmakelaar heeft bovendien vaak veel ervaring en kan je helpen bij het beoordelen van de staat van het huis, het onderhandelen over de prijs en het controleren van de juridische aspecten. Zo sta je sterker bij de aankoop van een huis.

  Stel vragen en schrijf mee

  Tot slot, vraag en schrijf mee! Tijdens de Open Huizen Dag heb je de kans om de verkoper en de verkoopmakelaar vragen te stellen en aantekeningen te maken. Het is belangrijk om de vragen te stellen die voor jou belangrijk zijn, zoals de staat van onderhoud van het huis, de energiezuinigheid of de aanwezigheid van een tuin. Vergeet hierbij ook niet te vragen welke zaken belangrijk zijn voor de verkoper. Soms is bijvoorbeeld flexibiliteit qua verhuisdatum prettig voor de verkoper. Maar andere momenten gaat het puur om het hoogste bod.

  Vergeet niet om ook je eigen indrukken van het huis op te schrijven, zodat je later kunt terugkijken op de bezochte huizen en deze met elkaar kunt vergelijken. Ook kun je foto's maken om later nog eens rustig te bekijken. Vergeet niet om de naam van het huis en het adres te noteren, zodat je later nog weet welk huis het was.

  Nog beter voorbereid naar de Open Huizen Dag? Laat één van onze Hypotheekadviseurs meekijken naar jouw persoonlijke situatie. Het eerste gesprek is altijd kosteloos.

  Maak een afspraak

  Maak een afspraak

  Deel deze pagina:

  Meer actueel

  verhuizen of blijven wonen Blog Verhuizen of blijven wonen: wat is verstandig? Blog Blog: de staat van een te koop staande woning Blog Blog: je maximale hypotheek berekenen? Deze factoren worden meegenomen in de berekening
  Meer actueel