sluiten
Home Actueel
Woning verduurzamen in 2023
Nieuws

Woning verduurzamen in 2023

Energiebesparende maatregelen zijn populair. Niet verwonderlijk, want huishoudens kunnen maandelijks een leuk bedrag besparen als zij een duurzaam ingerichte woning hebben. Duurzame maatregelen mogen meegefinancierd worden binnen de hypotheek, en er zijn subsidiemogelijkheden. Een huis verduurzamen in 2023, dit wijzigt er:

Hypotheek Visie

vrijdag 13 januari 2023

Subsidie mogelijk voor één isolatiemaatregel

In het nieuwe jaar is het aanvragen van subsidie voor één isolerende voorziening toegestaan. De subsidie dekt zo’n 15% van de kosten en is aan te vragen voor maatregelen genomen na 2 april 2022. In 2022 dekte de subsidie gemiddeld 30% van de kosten enkel bij twee isolatiemaatregelen.

24 maanden de tijd voor aanvraag

Consumenten krijgen langer de tijd om een subsidieaanvraag te doen. In 2023 heb je 24 maanden de tijd om een aanvraag in te dienen, vanaf het moment dat de duurzame maatregel geplaatst is. Dit is geldig voor verduurzaamwerkzaamheden na 1 januari 2022.

Veranderingen in 2023

Naast het verruimen van de aanvraagtermijn en subsidie voor één isolatiemaatregel zijn er nog enkele wijzigingen:

-       De berekening voor glasisolatie is gewijzigd. Het kozijn telt in het nieuwe jaar mee bij de berekening.

-       Een elektrische kookvoorziening in huis? Huiseigenaren kunnen hiervoor subsidie krijgen van €400 als men voldoet aan de voorwaarden.

-       Het thermisch vermogen van warmtepompen, waarvoor je subsidie kan krijgen, gaat omhoog. Vanaf 2023 geldt subsidie enkel voor warmtepompen tot 400kW.

Duurzaam verbouwen en je hypotheek

Duurzaam wonen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Je kunt voor een woning tot 100% van de woningwaarde lenen, tenzij je besluit de woning te verduurzamen. Dan geldt een plafond van 106% van de woningwaarde. Een hypotheekadviseur licht graag alles toe als het gaat om duurzaam verbouwen en je hypotheek. Maak een afspraak

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren