sluiten
Home Actueel
Energiebesparende maatregelen in en om de woning
Blog

Energiebesparende maatregelen in en om de woning

De laatste tijd ben ik wat meer met het milieu bezig. Net zoals vele huizenkopers met mij. Ik weet dat een beter milieu bij jezelf begint, dus ben ik me gaan oriënteren op het gebied van zonnepanelen. Ik las een artikel waarin verteld werd dat huizenkopers een terugverdientijd van vijf jaar acceptabel vinden bij zonnepanelen. Dat lijkt mij ook wel redelijk. Het fijne is dat je direct je energierekening omlaag ziet gaan. En doordat er verschillende financieringsmogelijkheden zijn hoeft het je maandelijks onderaan de streep niets extra's te kosten.

Laatst gewijzigd

zondag 5 mei 2019

Goed voor het milieu en de portemonnee

Het plaatsen van zonnepanelen is slechts een van de manieren om een woning energiezuiniger te maken. Dit kan bijvoorbeeld ook door muren te isoleren of dubbel glas te plaatsen. Eigenlijk is het altijd zo dat je eerst moet investeren voordat je kunt genieten van de voordelen. En dat voordeel is?

Besparen op je energierekening. Energiebesparende maatregelen zijn dus niet alleen goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor je eigen portemonnee.

Hoe financier je die maatregelen?

Voor het toepassen van energiebesparende maatregelen kun je meer geld lenen bij een geldverstrekker. Normaal gesproken kun je een hypotheek afsluiten voor 100% van de woningwaarde. Kies je voor een duurzame verbouwing, dan ligt de grens bij 106% van de waarde van de woning. Het extra bedrag dat je hebt geleend, moet je wel besteden aan energiebesparing in de woning. Ook interessant: er zijn steeds meer geldverstrekkers die een korting geven op de hypotheekrente als je een energiezuinig huis koopt of je energiebesparende aanpassingen doorvoert.

Maak een afspraak bij een financieel adviseur

Bovengenoemde opties zijn niet de enige mogelijkheden die je hebt om energiebesparende plannen te financieren. Een hypotheekadviseur kan je er meer over vertellen. Maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel