sluiten
Home Actueel
Besparen op Wereld Bespaardag!
Blog

Besparen op Wereld Bespaardag!

Het is vandaag Wereld Bespaardag, hét moment om serieus naar onze uitgaven te kijken. Wat geef je maandelijks precies uit aan hypotheeklasten, verzekeringen, gas, water, licht en boodschappen? Regelmatig kijk ik waar mijn geld naartoe gaat en of het eventueel goedkoper kan. Ik houd mijn inkomsten en uitgaven bij in een Excel-bestand. Dit heeft al voor een aantal besparingsmogelijkheden gezorgd, waardoor ik kon sparen voor een vakantie en nieuwe bank. Ik zet een aantal belangrijke kostenposten op een rij waar ook jij mogelijk op kunt besparen:

Laatst gewijzigd

maandag 30 september 2019

De maandlasten van de hypotheek

Heb je een koopwoning, dan betaal je maandelijks rente en aflossing voor je hypotheek. Dit is een grote kostenpost. Op dit moment staat de hypotheekrente laag, waardoor je voor langere periode je hypotheek vast kunt zetten tegen een lage rente. En een lage rente betekent lagere maandlasten. Mocht je een tijd geleden een hypotheek hebben afgesloten tegen een hoge rente, dan is dit wellicht interessant: de hypotheek oversluiten. Hierbij verhuis je je hypotheek naar een andere geldverstrekker tegen een lagere rente. Je maandlasten worden zo beter betaalbaar, indien het opweegt tegen een eventuele boete die je dient te betalen bij oversluiten.

Besparen op energiekosten

Er zijn simpele manieren om je energierekening te verlagen: de wasmachine minder laten draaien, de lampen uitdoen als je een kamer verlaat. Of je investeert in zonnepanelen, een energiezuinige ketel of HR++ glas. Deze energiebesparende maatregelen kosten in eerste instantie geld, maar verdien je binnen redelijke tijd weer terug. In de loop van de tijd ga je er zelfs op verdienen. Dit soort maatregelen kun je vaak meefinancieren in je hypotheek.

Verzekeringen

Je bent voor veel dingen verzekerd: bij overlijden, bij schade aan je huis of auto. Als je ZZP’er bent ook voor arbeidsongeschiktheid of aansprakelijkheid. Dit is een flinke reeks aan kostenposten, waar je mogelijk op kunt besparen. Analyseer je verzekeringen en check of je te veel of – dat kan natuurlijk ook – te weinig verzekerd bent. Is optie één het geval, dan kan het goedkoper. Ook de premies kunnen per aanbieder wisselen.

Houd je hand wat vaker op de knip en bespaar! Een hypotheekadviseur onderzoekt graag voor je of je kunt besparen op je hypotheek, je energierekening of verzekeringen.

Maak een afspraak bij een van onze vestigingen of maak gebruik van online hypotheekadvies.

Keyana de Waalis Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel