sluiten

Huis verduurzamen

Steeds meer huiseigenaren zijn geïnteresseerd in een duurzame verbouwing. Dat is ook niet zo verwonderlijk. Het is niet alleen goed voor het milieu maar uiteindelijk ook voor je portemonnee. Je kunt flink besparen op je energierekening door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen of door het aanbrengen van extra isolatie. Maar hoe kun je zo’n duurzame verbouwing financieren? Wij lichten de mogelijkheden over een verbouwingshypotheek toe.

header-duurzaam-verbouwen

Hypotheek duurzaam verbouwen

Je kunt energiebesparende voorzieningen meefinancieren in je hypotheek. Sinds 2018 kun je maximaal 100% van de waarde van de woning aan hypotheek krijgen. Als je je huis energiezuiniger wilt maken dan gelden er andere regels. Je kunt dan tot 106% van de waarde van de woning lenen. Je moet het bedrag boven de 100% dan wel besteden aan energiebesparende maatregelen. 

Lees meer over het financieren van energiebesparende maatregelen >

Besparingsmogelijkheden

Twijfel je nog over verduurzamen? Houden de kosten je tegen? Ondanks de kosten  ben je onder aan de streep meestal maandelijks veelal goedkoper uit dan in je huidige situatie. We laten het aan de hand van een voorbeeld zien.

Voorbeeld verduurzamen en besparen
Een gezin bestaande uit 4 personen heeft een tussenwoning uit 1978 met enkel glas van 100m2. Na advies kiezen ze voor glasisolatie en zonnepanelen wat samen 11.000 euro kost. Omdat ze dit niet met spaargeld willen betalen, besluiten ze samen met de adviseur  de hypotheek te verhogen. Dit levert de volgende besparing op.

Besparing energiekosten per maand:200 euro
Hypotheekverhoging kosten per maand: 75 euro
Totale besparing per maand: 125 euro

* Bron: Energiebespaarders. Besparing berekend met de huidige gasprijs (juli 2022). Bij een hogere gasprijs bespaar je meer, bij een lagere minder. De werkelijke besparingen hangen af van het persoonlijke stookgedrag. Uitgaande van 4,1% rente, 15 jaar vast en aflossing in 15 jaar.

Jouw mogelijkheden

Meer weten over jouw mogelijkheden om je woning te verduurzamen? Een van onze adviseurs helpt je graag verder.