sluiten

Een nieuwe tuin financieren

Je tuin is toe aan een metamorfose. Blijft het nog even bij dromen of onderneem je actie? En als je je tuin wilt veranderen, hoe ga je dat betalen? Deze zomer nog een nieuwe tuin? Hoe financier je die? Bekijk eens de mogelijkheden van een verbouwingshypotheek.

Hypotheek verhogen voor tuin

Spaargeld of een andere financiering?

Een nieuw terras met genoeg ruimte om met vrienden en familie buiten te kunnen zitten. Of een veranda, liefst met verwarming. Dan kun je in de nazomer of tijdens de koelere zomeravonden ook nog fijn lang buiten zitten. Als je de tuin echt wilt veranderen, dan hangt daar meestal een behoorlijk prijskaartje aan. Is het de afgelopen jaren bij alleen wat nieuwe plantjes gebleven. Maar wil je je tuin dit jaar echt goed aanpakken, dan komt natuurlijk de vraag: hoe gaan we dat betalen? Natuurlijk kan dit met je spaargeld. Maar wat als dat niet genoeg is? Of als je daar eigenlijk andere plannen mee hebt? Dan moet je op zoek naar een financiering.

Tuin financieren met een hypotheek

Wist je dat je een verbetering van je tuin vaak kunt financieren via een (extra) hypotheek? En dat de rente die je dan betaalt ook aftrekbaar is van de belasting? Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je een annuïteiten- of lineaire hypotheek afsluiten. En moet je het geld gebruiken voor een verbetering van je woning. Je tuin hoort daar bij. De aanpassing van je tuin kan je huis zelfs meer waard maken.

Krediet

Een hypotheek kan niet altijd. Bijvoorbeeld als de waarde van je huis ten opzichte van je hypotheek te laag is. In dat geval kan een krediet een oplossing bieden. En ook daarvoor geldt: als je voldoet aan de juiste voorwaarden is de rente die je betaalt aftrekbaar van de belasting.

Zit jij binnenkort in je nieuwe tuin?

Zet je dromen om in concrete plannen. Maar maak voordat je aan de slag gaat eerst een afspraak met een hypotheekadviseur voor advies. Die kan je vertellen wat jouw mogelijkheden zijn. Als je weet wat je financiële ruimte is, kun je daarna snel aan de slag. Wie weet kun je deze zomer al lekker genieten van je nieuwe tuin. En die nieuwe tuin vier je natuurlijk met een heerlijke barbecue voor familie en vrienden.