sluiten

Benut de overwaarde van je woning optimaal

Verzilverhypotheek

Bij een verzilverhypotheek maak je gebruik van de overwaarde van je woning om extra geld te ontvangen. Deze hypotheekvorm is speciaal ontwikkeld voor mensen die hun woningwaarde willen verzilveren zonder hun huis te verkopen. We leggen deze hypotheekvorm verder aan je uit.

  Wat is een verzilverhypotheek

  Een verzilverhypotheek, ook wel bekend als opeethypotheek, stelt huiseigenaren in staat om de overwaarde van hun woning te benutten. Dit betekent dat je een deel van de waarde van je huis kunt omzetten in geld, zonder dat je je woning hoeft te verkopen. Dit is vooral aantrekkelijk voor ouderen die een groot deel van hun woning hebben afgelost en graag wat extra financiële ruimte willen.

  Hoe werkt de overwaarde hypotheek?

  Bij een verzilverhypotheek wordt de overwaarde van je woning als onderpand gebruikt voor een nieuwe lening. Je kunt kiezen hoe je het geld wilt ontvangen: in één keer of in maandelijkse termijnen. De rente die je betaalt, wordt vaak opgeteld bij de lening. Hierdoor kunnen de maandlasten laag blijven, maar de totale schuld kan wel toenemen.

  Hypotheekrenteaftrek bij verzilverhypotheek

  Bij een verzilverhypotheek is de betaalde rente vaak aftrekbaar van de belasting, wat kan leiden tot lagere netto maandlasten. Echter, de regels voor hypotheekrenteaftrek kunnen variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals je inkomen en woningwaarde. Het is daarom aan te raden om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur om optimaal te profiteren van deze aftrekpost.

  Afspraak maken bij één van onze hypotheekadviseurs?

  We nemen het graag vrijblijvend met je door.

  Maak een afspraak

  Je kunt de overwaarde van je woning benutten zonder te verhuizen.
  De hypotheekschuld kan stijgen.
  Extra inkomen voor bijvoorbeeld aanpassingen aan de woning, reizen of andere wensen.
  Mogelijk minder overwaarde voor erfgenamen.
  Je blijft in je eigen huis wonen.
  De rente kan hoger zijn dan bij andere hypotheekvormen.

  Hoe werkt een verzilverhypotheek?

  Een verzilverhypotheek stelt je in staat om de overwaarde van je woning te benutten zonder te verhuizen. Maar hoe werkt dit precies? Allereerst bepaal je samen met een hypotheekadviseur de overwaarde van je woning. Vervolgens kies je het bedrag dat je wilt opnemen. Na goedkeuring van de bank wordt dit bedrag beschikbaar gesteld, hetzij in één keer of in maandelijkse termijnen. Gedurende de looptijd betaal je rente over het opgenomen bedrag. Aan het einde van de looptijd of bij verkoop van de woning wordt de lening terugbetaald. Het is essentieel om vooraf goed advies in te winnen, zodat je een weloverwogen keuze maakt die past bij jouw financiële situatie.