sluiten
Home
Nieuwbouw in Almere

Nieuwbouwprojecten in Almere

Wie op zoek is naar een nieuwe woning in de buurt van Amsterdam, kan zijn oog laten vallen op een van de vele nieuwbouwprojecten in Almere. Het kopen van een nieuwbouwwoning vergt echter een andere aanpak dan het aankopen van een bestaande woning. Het is dan ook slim om op tijd te beginnen met het oriënteren en inschrijven op een nieuwbouwproject.

  Hypotheek voor een nieuwbouwhuis

  Bij het aankopen van een nieuwbouwwoning is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de woning en de afwerking ervan. Het kan verstandig zijn om voor de oplevering van de woning een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Ook is het belangrijk om afwegingen te maken tussen de kosten en de meerwaarde van eventuele opties en meerwerk. Een hypotheekadvies van een financieel expert kan helpen om de juiste keuzes te maken. Wanneer alles goed wordt afgewogen, kan het kopen van een nieuwbouwwoning in Almere een uitstekende keuze zijn.

  Voordelen van nieuwbouw

  Het grote voordeel van het kopen van een nieuwbouwwoning in Almere is dat de woning voldoet aan de laatste bouweisen en energiezuinig is. Daarnaast kan de koper vaak nog keuzes maken in de afwerking en indeling van de woning. Nieuwbouwwoningen vergen over het algemeen minder onderhoud dan bestaande woningen, wat een nieuwbouwwoning in Almere interessant maakt voor mensen die op zoek zijn naar een moderne, energiezuinige en onderhoudsvriendelijke woning.

  Nieuwbouwwijken in Almere

  Ook in Almere is er sprake van een woningtekort, net als in de rest van Nederland. Naar verwachting zullen er de komende jaren dan ook flink wat nieuwbouwwoningen worden gebouwd. Wie interesse heeft in nieuwbouw in Almere, kan zich oriënteren op de diverse nieuwbouwprojecten die momenteel in ontwikkeling zijn.

  De groene Eem fase 1:

  (73 koopwoningen)

  Voor wie houdt van groen wonen in de stad is De Groene Eem fase 1 in Almere een interessant nieuwbouwproject. Het is gelegen aan de rand van de stad en heeft een parkachtige uitstraling. Woningen zijn verdeeld over verschillende woningtypes, zoals rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen.

  Stadsdeel Oosterwold

  Oosterwold is een groen, agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde. Stap voor stap wordt het gebied ingericht voor wonen, werken en recreëren. Dat doen de Oosterwolders zelf, alleen of met anderen. En zoveel mogelijk duurzaam, ecologisch en zelfvoorzienend. Ze bouwen niet alleen zelf hun huis, bedrijf of voorziening, ze gaan ook zelf over de wegen en openbare ruimte”

  Dit geeft veel ruimte voor eigen ontwikkeling echter dit maakt het financieel ook uitdagend omdat niet elke bank en elke adviseur voldoende op de hoogte is van de specifieke kenmerken van het bouwen in Oosterwold.

  De adviseurs van Hypotheek Visie Almere zijn vanaf de start van de ontwikkeling van Oosterwold betrokken bij dit stadsdeel en hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met de financiering.

  Inmiddels worden er ook projecten gerealiseerd die gebaseerd zijn op de traditionele manier van het realiseren van nieuwbouw wijken. Een mooi voorbeeld hiervan is het project de Groene Eem in Oosterwold. De start van de eerste woningen is reeds begonnen.

  Stadsdeel Hortus

  Vlak bij het centrum van Almere maar aan- en op sommige plaatsen zelfs in het water,  komt de nieuwe wijk Hortus. Op de plek van het Floriade terrein worden honderden nieuw te bouwen woningen gerealiseerd.  

  Op dit moment is oude Floriade terrein helemaal leeg gehaald en is het gebied in afwachting van wat komen gaat. Toch wonen de eerste mensen al in Hortus, namelijk in de toren Flores en in het woonzorgcentrum. 

  De adviseurs van Hypotheek Visie in Almere zijn alvast gaan kijken en houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen van deze fantastische locatie! 

  Almere Duin

  Almere Duin heeft een compleet eigen karakter met letterlijk het strand aan je voeten. Je kunt hier wonen, recreëren en werken. Duin is werkelijk uniek. 

  Naast de woningen die inmiddels in de duinen zijn gebouwd en daar een vakantiegevoel opwekken wordt er momenteel hard gewerkt aan de skyline van Almere. Diverse hoge appartementencomplexen zijn gerealiseerd en bewoond en geven dit deel van de stad een mondaine uitstraling. Duin is echter nog niet klaar, binnenkort start de bouw van de volgende blikvanger, namelijk het project Porto.

  Nobelhorst

  Een volwassen stadsdeel in aanbouw met een dorps karakter, dit is Nobelhorst. 

  Het is 1 van de snelst groeiende delen van Almere en heeft inmiddels een flinke aantrekkingskracht ontwikkeld binnen- en buiten Almere. 

  Hier wordt momenteel hard gewerkt aan het realiseren van diverse nieuwbouwprojecten maar ook de komende jaren zal er flink doorgebouwd worden.

  NXT Urban Almere:

  (8 koopwoningen)

  Wie op zoek is naar een kleinere, maar luxe nieuwbouwwoning kan terecht bij NXT Urban Almere. Dit kleinschalige project biedt koopwoningen aan, die allemaal een unieke uitstraling hebben. De woningen zijn modern en duurzaam en liggen op een gunstige locatie nabij het centrum van Almere.

  Boss Zuid:

  (23 koopwoningen)

  Boss Zuid is een nieuwbouwwijk gelegen aan de zuidkant van Almere, waarbij het groene karakter van de omgeving centraal staat. Er worden diverse woningtypen gebouwd, waaronder vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. Het project is geschikt voor gezinnen die op zoek zijn naar rust, ruimte en groen in de directe omgeving.

  De Groene Eem fase 2:

  (10 koopwoningen)

  De Groene Eem fase 2 is het vervolg op het succesvolle eerste deel van deze nieuwbouwwijk in Almere. De wijk kenmerkt zich door veel groen en water, en biedt diverse woningtypen, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het project is gericht op duurzaamheid en energiezuinigheid, en biedt volop mogelijkheden voor recreatie en ontspanning.

  Metropool Almere:

  (67 koopwoningen)

  Metropool Almere is een nieuwbouwproject in het centrum van Almere, waarbij hoogwaardige woningen worden gebouwd op een toplocatie. Het project omvat diverse woningtypen, waaronder appartementen en stadswoningen. Het project is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar de dynamiek van de stad, gecombineerd met hoogwaardig wonen op een toplocatie.

  Boss Midden:

  (8 koopwoningen)

  Boss Midden is een nieuwbouwwijk gelegen in het hart van Almere, waarbij het groene karakter van de omgeving centraal staat. Er worden diverse woningtypen gebouwd, waaronder rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Het project is geschikt voor gezinnen die op zoek zijn naar rust, ruimte en groen in de directe omgeving.

  New Brooklyn Almere:

  (8 koopwoningen)

  New Brooklyn Almere is een nieuwbouwproject gelegen aan de rand van Almere, waarbij hoogwaardige woningen worden gebouwd op een toplocatie. Het project omvat diverse woningtypen, waaronder stadswoningen en appartementen. Het project is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar de dynamiek van de stad, gecombineerd met hoogwaardig wonen op een toplocatie.

  Nobelhorst Almere:

  (52 koopwoningen)

  Nobelhorst Almere is een nieuwbouwwijk waarbij het groene en duurzame karakter van de omgeving centraal staat. Er worden diverse woningtypen gebouwd, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het project is geschikt voor gezinnen die op zoek zijn naar rust, ruimte en groen in de directe omgeving.

  Boss Almere

  (63 koopwoningen)

  Boss Almere is een nieuwbouwwijk gelegen in het noorden van Almere, waarbij het groene karakter van de omgeving centraal staat. Er worden diverse woningtypen gebouwd, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het project is geschikt voor gezinnen die op zoek zijn naar rust, ruimte en groen in de directe omgeving.