sluiten
Home Actueel
Nieuwe aandeelhouder Hypotheek Visie Centrale B.V.
Nieuws

Nieuwe aandeelhouder Hypotheek Visie Centrale B.V.

Op 31 januari 2018 zijn de aandelen van Hypotheek Visie Centrale B.V. overgedragen aan het private equity fund J-Merce Holding B.V.

Hypotheek Visie

woensdag 31 januari 2018

Hypotheek Visie Centrale B.V.

Hypotheek Visie Centrale B.V. is een keten van 45 onafhankelijke financieel dienstverleners, die gespecialiseerd zijn in hypothecair krediet. De organisatie is 25 jaar geleden opgericht door de heer Anton Vanden Bol. De heer Vanden Bol heeft eerder bekend gemaakt in verband met zijn leeftijd zijn belang in de onderneming te willen overdragen. “Ik ben er trots op een partij te hebben gevonden met een toekomstvisie die past binnen het DNA van Hypotheek Visie.”, stelt Anton Vanden Bol. Tijdens het overnametraject heeft hij zich laten begeleiden door Florin Finance en Holla Advocaten.

J-Merce Holding BV

J-Merce Holding B.V. is een private equity fund dat zich richt op het ontwikkelen van innovatieve financiële producten met maatschappelijke relevantie.

Franchisenemers positief

J-Merce Holding B.V. zal de naam Hypotheek Visie handhaven als ook de vestigingsplaats (Best) van Hypotheek Visie Centrale B.V. De overname zal derhalve niet leiden tot verlies van arbeidsplaatsen. De marktpositie van de aangesloten franchisenemers zal worden versterkt door uitbreiding van de dienstverlening rondom de financiering van de woonbehoefte van consumenten. Naast de huidige doelgroepen, starters en doorstromers, zal meer dan in het verleden ook aandacht worden gegeven aan de doelgroep senioren. Het bestuur van de Hyviver, de vereniging van franchisenemers van Hypotheek Visie, heeft zich positief uitgesproken over de aandelenoverdracht.

Beleid is gericht op verdere groei

CFO/COO Joost van Rooy van Hypotheek Visie Centrale B.V.: “Wij hebben sterk de overtuiging dat persoonlijk onafhankelijk advies rondom het thema wonen belangrijk is en blijft. De nieuwe aandeelhouder zal ons in staat stellen het aantal vestigingen in de gebieden waar wij thans nog onvoldoende aanwezig zijn uit te breiden. Daarnaast zullen wij komen tot een betere aansluiting van het productassortiment op de maatschappelijke en demografische ontwikkelingen, waardoor wij de lokale marktpositie van de aangesloten kantoren kunnen versterken.”

Verdere informatie

J-Merce Holding B.V. heeft zich bij de overname van de aandelen laten begeleiden door ABN-AMRO. Karel Schiffer zal zitting nemen in de nieuwe Raad van Commissarissen. Partijen zullen geen uitspraak doen over het bedrag dat met de overname van de aandelen is gemoeid.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel