sluiten
Home
Een huis kopen in Breda

Een huis kopen in Breda

Het kopen van een huis in Breda is een grote stap waarbij er veel op je af komt. Hoeveel kan ik lenen? Welke hypotheek past bij mijn situatie? Is dit het juiste moment om een huis te kopen? Is het verstandiger om een woning te huren? Hypotheek Visie is jouw onafhankelijke hypotheekadviseur en zet de stappen die komen kijken bij het kopen van een huis in Breda voor je op een rij.

Huis kopen Breda

Stap 1: Je woonwensen bepalen

Breda is een bruisende stad in Noord-Brabant. Je kunt er goed winkelen en genieten van het bourgondische leven. De stad biedt voor elke woonwens wat wils. Als je een huis wilt gaan kopen in Breda, is het belangrijk om vooraf je woonwensen te bepalen. In welke wijk wil je wonen? Zoek je een huis of appartement? Wanneer je jouw woonwensen inzichtelijk hebt, kun je gerichter zoeken naar een koopwoning in Breda

Stap 2: De maximale hypotheek berekenen

Om te weten in welke prijsklasse je een huis in Breda kunt kopen, kun je online jouw maximale hypotheek berekenen. Onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag met een hypotheek die past bij jouw wensen, tegen zo laag mogelijke maandlasten.

Stap 3: Zoeken en bezichtigen

Op websites zoals funda.nl vind je veel huizen die te koop staan in Breda. Ook kun je een aankoopmakelaar in de arm nemen die voor jou op zoek gaat. Heb je een huis gevonden? Dan maak je een afspraak met de makelaar om de woning te bezichtigen.

Stap 4: Bieden, onderhandelen en een voorlopig koopcontract

Als je het huis in Breda hebt gevonden dat je wilt kopen, ga je een bod uitbrengen. Zodra het bod geaccepteerd is, teken je een voorlopig koopcontract. Na het ondertekenen heb je nog drie dagen bedenktijd. In deze drie dagen kun je, zonder opgaaf van reden, van de koop afzien

Stap 5: Je hypotheek regelen

Het koopcontract voor je nieuwe huis in Breda is rond. Nu is het belangrijk om je hypotheek te regelen. Het is verstandig om zo snel mogelijk een afspraak te maken met een adviseur van Hypotheek Visie Breda. Onze onafhankelijke adviseurs gaan voor jou op zoek naar een passende hypotheek. Wij vergelijken de verschillende aanbieders, berekenen de maandlasten en kiezen samen met jou voor de beste optie.

Stap 6: Overdragen bij de notaris

Als de hypotheekverstrekker de hypotheek heeft geaccepteerd, worden alle stukken doorgestuurd naar de notaris. Bij de notaris vindt de eigendomsoverdracht plaats en passeert de hypotheekakte. Vanaf nu ben je eigenaar van je droomhuis in Breda!

Jouw mogelijkheden voor het kopen van een huis in Breda

Wil je meer weten over de mogelijkheden om een huis te kopen in Breda? De financieel adviseurs van Hypotheek Visie helpen je graag verder. Plan online jouw afspraak in Breda.