sluiten
Home Hypotheek en rente
Bankspaarhypotheek

Bankspaarhypotheek

Een bankspaarhypotheek bestaat uit twee onderdelen. Een lening waarover je elke maand rente betaalt. En een bankrekening waarbij je maandelijks een bedrag inlegt. Dit kan een spaarrekening zijn of een beleggingsrekening. Op de einddatum los je je hypotheek af met het opgebouwde saldo van de rekening.

Kenmerken bankspaarhypotheek

  • Aflossing van de hypotheek met het saldo van de spaar- of beleggingsrekening

  • Optimaal profiteren van renteaftrek

  • Combinatie geldverstrekker en aanbieder van de bankspaarrekening ligt vast.

  • Mogelijkheid om belastingvrij vermogen op te bouwen.

Hypotheekrenteaftrek

Sluit je een nieuwe hypotheek na 1 januari 2013? Dan heb je alleen hypotheekrenteaftrek als je kiest voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Had je op 31 december 2012 al een hypotheek? Dan blijf je over je bankspaarhypotheek hypotheekrenteaftrek behouden.

Rendement bankspaarhypotheek

Met de bankspaarhypotheek kun je kiezen om vermogen op te bouwen via een spaarrekening. Dan staat het rendement vast. Deze rente is gelijk aan de hypotheekrente die je betaalt. Aan het einde van de looptijd weet je zeker dat je voldoende kapitaal hebt opgebouwd voor de aflossing van de hypotheek. Kies je er voor om vermogen op te bouwen via beleggen, dan heb je kans op een hoger rendement. Maar beleggen is niet zonder risico. Het rendement kan ook tegenvallen en er is geen garantie dat je aan het einde van de looptijd je lening helemaal kunt aflossen.

Overlijdensrisicoverzekering

Wil je zekerheid dat je hypotheek bij overlijden wordt afgelost? Sluit dan naast de bankspaarhypotheek een overlijdensrisicoverzekering af.

maandlast bankspaarhypotheek

Maak een afspraak

Past een bankspaarhypotheek bij jou? Maak een afspraak met een financieel adviseur van Hypotheek Visie. Hij kijkt of deze hypotheekvorm het beste bij jouw wensen en mogelijkheden past.

Maak een afspraak