sluiten
Home Hypotheek en rente
Beleggingshypotheek

Beleggingshypotheek

Een beleggingshypotheek bestaat uit een lening en een beleggingsrekening. Over de lening betaal je iedere maand rente. Daarnaast leg je geld in op een beleggingsrekening. Op de einddatum los je je hypotheek af met de opgebouwde waarde van de beleggingen.

Kenmerken beleggingshypotheek

  • Aflossing van de hypotheek met het saldo van de beleggingsrekening

  • Flexibele inleg

  • Optimaal profiteren van renteaftrek

Hypotheekrenteaftrek

Sluit je een nieuwe hypotheek na 1 januari 2013? Dan heb je alleen hypotheekrenteaftrek als je kiest voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Had je op 31 december 2012 al een hypotheek? Dan blijf je over je beleggingshypotheek hypotheekrenteaftrek behouden.

Inleg in de beleggingshypotheek

De inleg op de beleggingsrekening is flexibel. Je bent niet verplicht om iedere maand een vast bedrag in te leggen. Je kunt ook kiezen voor een eenmalige inleg.

Rendement beleggingsrekening

Het rendement van een beleggingsrekening staat niet vast. Je hebt kans op een hoger rendement. Maar je loopt ook het risico dat je beleggingen aan het einde van de looptijd niet voldoende waard zijn om de hypotheek helemaal af te lossen.

Overlijdensrisicoverzekering

Wil je zekerheid dat je hypotheek bij overlijden wordt afgelost? Sluit dan naast je beleggingshypotheek een overlijdensrisicoverzekering af.

maandlast beleggingshypotheek

Maak een afspraak

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur van Hypotheek Visie om na te gaan of een beleggingshypotheek past bij jouw wensen en mogelijkheden.

Maak een afspraak